Harmonija sadzīves tehnikas dizainā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dizaina tendences mainās arī elektroprecēm. No nākamā gada būs pieejami dažādi jaunumi, kurus varēs novērtēt ikviens sadzīves tehnikas lietotājs. Speciālisti norāda, ka šādas pārmaiņas skaidrojamas ar svaigu, harmonisku sadzīves ierīču vizuālo un funkcionālo īpašību apvienojumu kopējā moderno tehnoloģiju sistēmā.

Veļas mašīnas ar ekrāniem

Kopš 1920. gada Electrolux ražo veļas mašīnas. Tā vairs nav vienkārša četrkantaina iekārta, kurā ielikto netīro veļu pēc laika var izņemt tīru. Šobrīd jaunākās iekārtas pārsteidz ar ekrāniem, kuros rāda notiekošo procesu, dažas runā skaidrā angļu valodā. Veļas mašīnu aprīkojumā ietilpst arī centrifūgas, kuras veic no 600 līdz 1600 apgriezieniem minūtē atkarībā no veida. Dažas iekārtas kļuvušas tik gudras, ka naktī process notiek daudz klusāk nekā dienā. Palielinājies arī mazgājamās veļas apjoms. Šobrīd veļas mašīnas spēj izmazgāt līdz pat 8 kilogramiem netīrās veļas.

Ledusskapis filtrē ūdeni

Ledusskapju durvīs ir iestrādātas speciālas ierīces, kas atdzesē un filtrē ūdeni vai sasaldē ledus gabaliņus. Ledus ražošana notiek klusi, tāpēc dzīvojamā telpā netiek radīts papildu troksnis. Jaunākajos ledusskapjos ir izveidoti atsevišķi nodalījumi dārzeņu un augļu glabāšanai, tādējādi saglabājot tos svaigus daudz ilgāk.

Elektriskās plītis

Tās aprīkotas ar lielāku stikla virsmu, caur kuru nepieliecoties var sekot līdzi pagatavošanas procesam. Jaunākajos modeļos ierīkots arī gaļas termometrs, kurš uz elektroniskā displeja rāda temperatūru un ieprogrammētās programmas. Mazām dzīvojamām platībām ir radītas īpaša izmēra plītis, kuru garums ir robežās no 50 līdz 60 centimetriem.

Minitehnika virtuvēm

Modernās virtuvēs var atrast vietu arī nelieliem televizoru ekrāniem, kurus var regulēt dažādos leņķos, mainīt skaļumu un programmas. Domājot par telpas racionālu izmantošanu, speciālisti izveidojuši arī minikrāsniņas, kuras sava kompaktā izmēra dēļ aizvieto tradicionālo cepeškrāšņu funkcijas. n

Jauna veida ledusskapji

Domājot par lietotāju ērtībām, jaunā dizaina ledusskapjos durvīs būs iebūvēta tehnika, kas ļaus ieliet vēsu ūdeni ar vai bez gāzes. Dažos ledusskapju veidos durvīs būs ierīkota arī ledus gabaliņu ražošanas sistēma.

Grozāmi televizori

Virtuvēm vajadzīgi neliela izmēra ekrāni. Janvārī būs iespēja iegādāties iebūvētus 15 collu lielus ekrānus virtuves komplektos, kurus varēs grozīt līdz pat 180 grādiem.

Iebūvēta tehnika

Televizors, kafijas automāts, espresso automāts, mikroviļņu krāsniņa ir 21. gadsimta virtuves tendences, kuras savas ērtuma dēļ par labu atzīst liela daļa mājsaimnieču.

Jaudīgas veļasmašinas un žāvētāji

Abas mājsaimniecībā noderīgās iekārtas aprīkotas ar speciāliem ekrāniem, kuros rāda aktuālo informāciju par tajās notiekošo procesu. Tāpat redzams atlikušais laiks, kad veļa būs izmazgāta un izžāvēta.

Pasaulē

Milzīgs izmērs. Austrālijā ledusskapju durvju izmērs vidēji ir 1,20 metri, bet virtuves plīts iekārta ir veidota ar astoņiem riņķiem tradicionālo četru vietā.

No augšas. Atšķirībā no Eiropas, kur 90 procenti iedzīvotāju veļas mašīnās drēbes liek no sāniem, Brazīlijā visbiežāk izmanto mašīnas, kurās veļu var ielikt no augšas.

Minimālisms. Sadzīves tehniku arvien biežāk veido pēc principa – mazā telpā daudz vietas produktiem.

Pērs Gesta Esters, Electrolux preču zīmes menedžeris:

– Jums ir iespēja redzēt jaunākās izmaiņas dažādu sadzīves priekšmetu – veļas mašīnu, ledusskapju, elektrisko plīšu – nākamā gada tendencēs. Mūsu izstrādātā dizaina vīzija Eiropas iedzīvotājiem piedāvā harmoniju un jauninājumus. Aptaujājot vairāk nekā 150 tūkstošus iedzīvotāju, mēs esam nonākuši pie optimāla risinājuma. Janvārī veikalos nonāks Electrolux preces, kuru galvenā atšķirība būs to funkcionalitāte, neuzkrītoša dizaina līnija un vairāk fleksibilitātes. Galvenā uzmanība fokusēta uz detaļām. Jaunais dizains ir neuzkrītošas horizontālas līnijas, kas raksturo stabilitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu