ECB bažījas par Īrijas glābšanas paketi

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Centrālā banka (ECB) paudusi bažas, ka Īrijai piešķirtā 85 miljardus eiro (59,7 miljardus latu) vērtā glābšanas pakete varētu ietekmēt tās spēju nodrošināt turpmāku atbalstu eirozonas dalībvalstīm.

Banka norādīja, ka iespējami trūkumi Īrijas glābšanas likumdošanā varētu kompromitēt tās spēju nodrošināt garantu turpmākai finansēšanai.

ECB vēsta, ka bažījas par garantu kvalitāti gadījumā, ja kāds no Īrijai piešķirtajiem aizdevumiem netiek atmaksāts.

"ECB nopietni bažījas, ka likumprojekts ir nepietiekami juridiski noteikts vairākos nopietnos jautājumus eiro sistēmai," teikts bankas publiskotajā paziņojumā.

Banka arī uzsvēra, ka Īrijas finanšu ministram Braienam Lenihenam likumprojektā garantētās pilnvaras būtiski traucē finanšu institūciju akcionāru un kreditoru tiesībām.

Kā ziņots, Īrija apjomīgo parādsaistību un budžeta deficīta problēmu dēļ šogad nonāca uz bankrota sliekšņa un novembrī vērsās pēc finansiālas palīdzības pie Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), kas valstij piešķīra 85 miljardu eiro aizdevumu.

Īrijas parlaments šo glābšanas programmu apstiprināja pagājušās nedēļas sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu