Sāk cīņu pret ārvalstu frizūrām (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Ziemeļkorejā sākta cīņa pret nekārtīgām frizūrām un no ārzemēm ienākušiem matu sakārtojuma stiliem, bet kampaņas iniciators ir pats izolētās valsts līderis Kims Čenirs, vēstī Dienvidkorejas nevalstiskās organizācijas.

Phenjanas oficiālajos medijos pagājušajā mēnesī parādījās norādījumi, ka vīriešiem jābūt īsiem matiem, bet sieviešu frizūrām - savāktām mezglā. "Kārtīgas un vienkāršas frizūras ir svarīgs aspekts šīs valsts veselīgā dzīvesveida morāles normu kopumā," teikts valdošās partijas laikraksta "Rodong Sinmun" publikācijā.

Kā norāda Seulā bāzētā organizācija "Labie draugi" savā trešdien izplatītajā jaunākajā apkārtrakstā, rīkojums sākt cīņu par kārtīgām frizūrām nācis no Kima un to īsteno valsts struktūra - Centrālā jaunatnes savienības komiteja.

Kimam nav paticis kādas pārdevējas matu sakārtojums, ko viņš atzinis par ārzemju frizūru, norādījuši savienības pārstāvji.

"Vai viņa tiešām ir mūsu pašu korejiešu sieviete? Kāpēc viņa atteikusies no mūsu tradicionālā skaistuma un izraudzījusies atdarināt kapitālistu ārzemju paradumus?" vaicājis Kims. Sievietēm nevajadzētu valkāt svārkus, kas atsedz ceļgalus, tērpties apspīlētās biksēs, "kļošenēs", apģērbā, kas izceļ ķermeņa aprises, uzskata līderis.

Jaunatnes savienības amatpersonas tagad Phenjanā vēršas pret studentu un jaunu sieviešu frizūrām, norāda apkārtraksts.

Ziemeļkorejas sabiedrība pakļauta spēcīgai varasiestāžu kontrolei, ārvalstu filmas tiek cenzētas vai arī aizliegtas to "imperiālistiskās kultūras" dēļ.

Kā norāda nevalstiskās organizācijas, Ziemeļkorejā sievietēm aizliegts valkāt bikses vai braukt ar divriteni, jo tas tiek uzskatīts par nepiedienīgu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu