Vides inspektori atrod maluzvejnieku laivu (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonakt netālu no Vangažiem Valsts Vides dienesta inspektori pie Gaujas atraduši nelikumīgai lašu zvejai paredzētu laivu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Valsts Vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes sektora vadītājs Andris Strautiņš.

Laivā atradās jaudīgs akumulators darba kārtībā, kā arī elektrozvejai paredzēts zivju uztveršanas rīks, bet pats elektrozvejas aparāts netika atrasts, tāpēc uz notikuma vietu netika izsaukta policija.

Strautiņš pastāstīja, ka laiva atrasta, pateicoties vietējo iedzīvotāju sniegtajai informācijai. Laiva bija labi noslēpta, tā bija novietota puskilometru pa straumi augšup no Vangažu kapiem.

Asiņu pēdas laivā liecināja, ka ar laivu jau iepriekš veikta lašu zvejniecība, norādīja Strautiņš.

Strautiņš atgādināja, ka Vangažu apkārtne ir jau labi zināma vieta vides inspektoriem, jo jau vairākkārt tur atrasti lašveidīgo zivju malumedniecībai paredzēti instrumenti vai aizturēti paši maluzvejnieki.

Kā ziņots, šā gada 21.marta naktī pie Gaujas Vangažos tika aizturēti trīs maluzvejnieki, kuri ar elektrozvejas aparātu bija nozvejojuši 50 kilogramus lašveidīgo zivju, tādējādi zivju resursiem nodarot kaitējumu 16 000 latu apmērā, informēja Strautiņš.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu