Polija Krieviju tur aizdomās lidmašīnas atlūzu iznīcināšanā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Polijas prokuratūra paudusi aizdomas, ka Krievijas puse gribējusi iznīcināt avarējušās Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas atlūzas, ziņo newsru.com.

Polijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu saistībā ar aizdomām, ka atsevišķas Krievijas amatpersonas plānojušas iznīcināt prezidenta Kačiņska lidmašīnas atlūzas.

Kā ziņo laikraksts "Die Presse", šāda informācija nonākusi advokāta Rafala Rogaļskina rīcībā - advokāts aizstāv septiņu avārijā bojāgājušo cilvēku ģimenes. Līdzīgu informāciju paudis arī kāds Polijas telekanāls - video kadros redzams, kā, klātesot vietējām Krievijas amatpersonām, dažas avarējušās lidmašīnas detaļas tiek sagrieztas. Advokāts nācis klajā ar iniciatīvu, lai Polija izveidotu īpašu izmeklēšanas grupu, kuras uzdevums būtu noskaidrot, kādas lidmašīnas daļas šādā veidā sabojātas un kā tas var ietekmēt avārijas iemeslu izmeklēšanas rezultātus. Saskaņā ar Polijas likumiem, par lietisko pierādījumu iznīcināšanu var tikt piespriests trīs mēnešus līdz pat piecus gadus ilgs cietumsods.

Jāatgādina, ka septembrī Polija cēla trauksmi arī par ziņām, ka avarējušās lidmašīnas atlūzas glabājas zem klajas debess, netiek pasargātas no ārējās vides ietekmes un tāpēc rūsē un bojājas.

Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīna avarēja Smoļenskā šā gada 10.aprīlī. Lidmašīnā atradās 96 cilvēki - astoņi apkalpes locekļi un 88 pasažieri - augstākās Polijas militārpersonas, amatpersonas un augsta ranga sabiedriskie darbinieki. Visi cilvēki avārijā gāja bojā. Lidmašīna avarēja Krievijas teritorijā, tāpēc sākotnējo izmeklēšanu veica Krievijas puse.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu