Latvijā viesosies Ukrainas prezidents Janukovičs (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijā šodien oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs.

Janukoviča vizīte Latvijā divu dienu vietā ir saīsināta uz vienu dienu un notiks tikai šodien,  informēja Valsts prezidenta Preses dienestā.

Ir mainīts arī vizītes statuss, un tā noteikta kā oficiālā vizīte.

Plkst.11 paredzēta oficiālā sagaidīšanas ceremonija Rīgas pils pagalmā. Pēc tam notiks oficiālā fotografēšanās un parakstīšanās viesu grāmatā Rīgas pils Ģerboņu zālē. Ceremonijas tiešraide tiks translēta Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā.

Plkst.11.15 plānota Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera un Ukrainas prezidenta divpusējā tikšanās Rīgas pils Zelta zālē. Pēc tās plkst.11.45 paredzēta Zatlera un Janukoviča, kā arī prezidentu delegāciju tikšanās Rīgas pils Ģerboņu zālē.

Plkst.12.30 plānota dalība Latvijas un Ukrainas divpusējo līgumu parakstīšanā, kas notiks Rīgas pils Rīgas salonā. Pēc tās plkst.12.40 notiks prezidentu kopīgā preses konference Rīgas pils Zaļajā salonā.

Plkst.13.20 prezidenti piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, bet pēc tās notiks Ministru prezidenta Valda Dombrovska rīkotas pusdienas Mazajā ģildē par godu Ukrainas prezidentam.

Plkst.15.05 Janukovičs Saeimā tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu ("Vienotība").

Plkst.16 paredzētas abu valstu prezidentu uzrunas Latvijas-Ukrainas biznesa forumā viesnīcā "Radisson Blu Daugava", bet plkst.16.35 abi prezidenti plāno apmeklēt Rīgas Ukraiņu vidusskolu.

Plkst.19 Melngalvju namā notiks Latvijas Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres kundzes par godu Janukovičam rīkotās oficiālās vakariņas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu