Īrijas valdība neļauj bankai izmaksāt prēmijās 40 miljonus (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Īrijas valdība pirmdien bloķēja bankas "Allied Irish Bank" (AIB) plānu izmaksāt darbiniekiem prēmijas 40 miljonu eiro (28 miljonu latu) apmērā, piedraudot šādu izmaksu gadījumā pārtraukt finansiālas palīdzības sniegšanu šai kredītiestādei. Īrijas finanšu ministrs Braiens Lenihans pagājušajā nedēļā paziņoja parlamentā, ka plāno noteikt 90 procentu nodevu baņķieru prēmijām.

Īrijas finanšu ministrs Braiens Lenihans vēstulē bankai uzsvēra, ka "prasītā finanšu atbalsta maksāšanai AIB ir nosacījums neizmaksāt piešķirtās prēmijas neatkarīgi no tā, kad tās var būt nopelnītas".

Finanšu ministrija paziņoja, ka AIB valde izskatījusi šo vēstuli un nolēmusi neizmaksāt šīs prēmijas.

Lenihans sacīja, ka apsveic šo lēmumu, un vēlreiz apliecināja "pilnīgu uzticēšanos" AIB valdei un tās priekšsēdētājam.

AIB glābšanai līdz šim ir piešķirti 3,5 miljardi eiro (2,5 miljardi latu) no Īrijas nodokļu maksātāju naudas. Pēc valdības lēmuma pieņemt taupības budžetu, kurā samazināta minimālā alga un sociālie pabalsti, ziņa par AIB plānu piešķirt prēmijas saviem darbiniekiem ir izraisījusi plašu sašutumu.

AIB paziņoja, ka agrāk bija saņēmusi "stingru juridisku padomu" izmaksāt šīs prēmijas, tomēr Lenihana vēstulē pausts nodoms parlamentā panākt, lai AIB vairs nebūtu saistoša šo prēmiju izmaksāšana.

Lenihana vēstulē arī teikts, ka AIB nebūtu izdzīvojusi bez valsts atbalsta, kas sniegts dažādos veidos.

Īrijas finanšu ministrs Braiens Lenihans pagājušajā nedēļā paziņoja parlamentā, ka plāno noteikt 90 procentu nodevu baņķieru prēmijām. Šo nodevu tomēr nevarētu piemērot ar atpakaļejošu datumu un tā neskartu minētos 40 miljonus eiro, ko bija paredzēts izmaksāt prēmijās par darbu, kas veikts pirms 2009.gada.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu