No "Baltkom TV" piedzen 137 770 latu kompensāciju (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā šodien apmierināja biedrības "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LAA) prasību un no SIA "Baltkom TV" piedzina 137 770 latu kompensāciju saistībā ar autortiesību pārkāpumu.

Tiesa atzina AKKA/LAA tiesības līdz sprieduma izpildei saņemt likumiskos 6% gadā.

Tiesa šodien noraidīja pretprasību, ko bija iesniedzis "Baltkom TV" un kurā bija lūgts atzīt par spēkā neesošu ar AKKA/LAA noslēgto licences līgumu.

Šodien pasludināts saīsinātais spriedums, bet ar tā motīviem lietas dalībniekiem būs iespējams iepazīsties no 17.decembra un no šā datuma spriedumu 20 dienu laikā varēs apstrīdēt Rīgas apgabaltiesā, informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Jau ziņots, iepriekš AKKA/LAA un "Baltkom TV" strīda izskatīšana bija uzticēta tiesnesim Raimondam Bulam, bet viņš pērn septembrī atstatīja sevi no šīs lietas, vairoties no interešu konflikta. Tiesnesim pašam esot noslēgti vismaz trīs līgumi ar "Baltkom TV". Lietu izskatīja tiesnese Maira Narvila.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu