TV nedrīkstēs rādīt uzkrāsojušās sievietes (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Turpmāk irāņiem savos televīzijas ekrānos vairs nebūs iespēja redzēt uzkrāsojušās sievietes, jo tas neatbilst islāma likumiem jeb šariatam, trešdien apgalvoja Irānas valsts televīzijas vadītājs Ezatols Zargami.

"Uzkrāsojušās sievietes televīzijas programmās ir pretrunā likumam un neatbilst [arī] islāma šariata likumiem (..). Nedrīkst pieļaut", ka televīzijā redzamas sievietes, kas lieto dekoratīvo kosmētiku, laikraksts "Etemad" citē bijušā revolucionārā gvarda teikto.

Viņu amatā iecēla Irānas augstākais garīgais līderis ajatolla Ali Hameneji, kurš uzskata, ka Zargami spēs nodrošināt "izcilu tikumības, reliģijas, cerību un sapratnes" atmosfēru valsts mediju raidījumos.

Piedaloties mediju pārstāvjiem rīkotajā konferencē, valsts televīzijas direktors aicināja raidījumos mazāk izmantot mūziku.

Tāpat Zargami mudināja žurnālistus uzmanīties, lai medijos nenonāktu nepienācīga informācija.

"No šodienas es jūs (..) aicinu sākt izmantot jaunas uzraudzības metodes (..). Es negribu likt jums filtrēt, bet jums būtu jābūt modriem, lai neatgadītos nekas nepienācīgs."

Zargami iebilst arī pret televīzijā un radio translētajiem "izsmejošiem jokiem" vīriešu un sieviešu starpā.

Islāma Republikā ir astoņi televīzijas kanāli un 15 radiostacijas, bet satelīttelevīzija ir aizliegta.

Teherāna iepriekš noteikusi dažādus ierobežojumus attiecībā uz ģērbšanos un grimu televīzijā.

Irānā sievietes televīzijā nedrīkst atklāt arī savus matus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu