9.maijā publiskos «Panamas dokumentus»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

9.maijā tiks publiskoti tā sauktie Panamas dokumenti, trešdien paziņojis Izmeklējošo žurnālistu starptautiskais konsorcijs (ICIJ).

Publiskotajos dokumentos būs informācija par 200 000 slepenu kompāniju, trasta fondiem un citiem fondiem 21 «nodokļu oāzē»,

kuru vidū ir arī Honkonga un Nevadas štats, informēja ICIJ.

ICIJ norādīja, ka dokumentu publiskošana ir «nākamais solis mūsu gadu ilgajā izmeklēšanā», un tā turpinās publiskot dokumentus turpmākajās nedēļās un mēnešos.

Kopš aprīļa sākuma ICIJ koordinēja ierobežotu dokumentu publiskošanu apmēram 100 medijos.

Jau vēstīts, ka no Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra ir nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savus aktīvus no nodokļu iestādēm.

«Panamas dokumentos» minēti 12 pašreizējie vai bijušie valstu vai valdību vadītāji, tostarp Islandes un Pakistānas premjeri, Ukrainas un Ķīnas prezidenti, Saūda Arābijas karalis, kā arī tādas sporta un kino zvaigznes kā Džekijs Čans.

Vācijas laikraksts «Sueddeutsche Zeitung» ieguva «Mossack Fonseca» dokumentus no anonīma avota un dalījās ar citiem pasaules medijiem, izmantojot ICIJ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu