Saeima atbalsta ar budžetu saistītos likumprojektus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Saeima šodien ārkārtas sēdē pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja 2011.gada valsts budžeta pavadošos likumprojektus.

Kopā Saeima atbalstīja vairāk nekā 90 likumprojektu, no kuriem lielākā daļa saistīta ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) pievienošanu Vides ministrijai.

No pārējiem pavadošajiem likumiem būtiskākie ir grozījumi nodokļu likumos - grozījumi likumā par pievienotās vērtības nodokli (PVN) paredz no 21% uz 22% palielināt PVN pamatlikmi un no 10% uz 12% palielināt samazināto likmi.

Grozījumi likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) paredz no 26% uz 25% samazināt nodokļa likmi (paredzēts, ka nākamgad IIN sadales proporcija starp valsts budžetu un pašvaldību budžetiem būs 18% un 82%).

Grozījumi likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli paredz piešķirt UIN atlaides lielajiem investīciju projektiem, grozījumi likumā par nekustamā īpašuma nodokli paredz palielināt nodokli mājokļiem, bet grozījumi likumā par akcīzes nodokli paredz piemērot vispārējo likmi degvielai ar 5% biodegvielas piejaukumu un palielināt akcīzi bezalkoholiskajiem dzērieniem.

Tiek virzīti divi jauni likumi - par transportlīdzekļu nodokli un uzņēmumu transportlīdzekļu nodokli un par finanšu stabilitātes nodevu.

Saeima arī atbalstīja grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, grozījumus likumā "Par tiesu varu", grozījumus Prokuratūras likumā un grozījumus Satversmes tiesas likumā, kas paredz Saeimas deputātu, kā arī tiesnešu un prokuroru iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā.

Kā ziņots, Saeima šodien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja 2011.gada valsts budžeta likumprojektu. Kopā ar nākamā gada valsts budžeta projektu atbalstīts arī vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvars 2011.-2013.gadam.

Plānots, ka nākamajā nedēļā tiks izvērtēti iesniegtie priekšlikumi un budžetu otrajā, galīgajā lasījumā pieņems 20.decembrī.

Konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi nākamgad plānoti 5,1 miljarda latu apmērā, bet izdevumi - 5,7 miljardi latu. Pēc starptautiskās ESA metodoloģijas budžeta deficīts nākamgad būs 5,5% no iekšzemes kopprodukta.

Savukārt valsts konsolidētā budžeta 2011.gadam ieņēmumi plānoti 4 204 253 331 lata apmērā, bet izdevumi - 4 788 439 474 latu apmērā, kas veidos deficītu 4,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu