Kampars: šogad eksports ir palielinājies par 29% (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šā gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, Latvijas eksports ir palielinājies par gandrīz 29%, sasniedzot 3,3 miljardus latu, savukārt Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījuma apjomu vērtība palielinājusies par 22%, sasniedzot 7,4 miljardus latu, šodien Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotajā biznesa forumā informēja ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība").

Viņš stāstīja, ka eksporta pieaugums, ārvalstu tiešo investīciju palielināšanās, pakāpenisks privātā patēriņa palielinājums, situācijas stabilizēšanās darba tirgū, ražotāju cenu celšanās un citi būtiskākie tautsaimniecības vidi raksturojošie rādītāji atspoguļojas iekšzemes kopprodukta izaugsmē, kas, pēc Centrālās statistikas pārvaldes precizētiem datiem, šā gada trešajā ceturksnī sezonāli neizlīdzinātajos datos gada laikā palielinājies par 2,9%.

"Dati, kas liecina par ekonomisko izaugsmi, uzlabojas pakāpeniski, tomēr mērķtiecīgi un konsekventi, tādēļ ir pamats uzskatīt, ka tie kļūs par stabilu pamatu valsts tautsaimniecības ilgtspējīgai izaugsmei. Valdības līdz šim paveiktais, sekmējot uzņēmējdarbības videi labvēlīgu nosacījumu ieviešanu, atspoguļojas arī starptautiski - Pasaules Bankas "Doing Business" reitingā Latvija pakāpusies par trīs pozīcijām un ir 24.vietā no 183 valstīm, aģentūra "Standard & Poor's" paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu," norādīja ministrs, uzsverot, ka arī turpmāk valdības vadmotīvs darbā ar uzņēmējiem būs - ātrāk, lētāk un mazāk birokrātijas.

Tiešās investīcijas - seši miljardi

Ekonomikas ministrijas informācija liecina, ka šā gada trešā ceturkšņa beigās uzkrātās ārvalstu tiešās investīcijas Latvijas ekonomikā bija 6,1 miljards latu, kas ir par 7,8% vairāk nekā gada sākumā. Turklāt straujāk nekā iepriekšējos gados ir palielinājušās uzkrātās ārvalstu tiešās investīcijas preču ražošanas nozarēs. Tas liecina: lai gan ārvalstu investori ir kļuvuši piesardzīgāki, kopumā to interese par ieguldījumiem Latvijas ekonomikā nav mazinājusies.

Jau ziņots, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra šodien organizē uzņēmējdarbības attīstībai veltītu biznesa forumu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja aģentūras pārstāve Vineta Vilistere-Lāce.

Desmit diskusijās un 15 stendos uzņēmēji varēs iegūt informāciju par finanšu resursu pieejamību, eksporta iespējām ārvalstīs, Eiropas Savienības fondiem biznesa attīstībai un atbalstu jaunām idejām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu