AS "Grindeks" izveidojusi meitasuzņēmumu Krievijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 19.septembrī akciju sabiedrība "Grindeks" reģistrējusi jaunu meitasuzņēmumu Krievijā – sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Grindeks Rus".

SIA "Grindeks Rus" galvenie komercdarbības veidi būs farmaceitisko un medicīnisko produktu vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība. Uzņēmums nodrošinās arī zāļu reģistrācijas procesu un medikamentu mārketingu Krievijā. Līdzšinējās "Grindeks" pārstāvniecības Krievijā funkcijas turpmāk pārņems jaunais meitasuzņēmums.

"Grindeks" pārstāvniecība Krievijā tika dibināta 1997. gadā, un pārstāvniecības filiāles izvietotas sešos Krievijas reģionālajos centros - Sanktpēterburgā, Novosibirskā, Volgogradā, Jekaterinburgā, Rostovā pie Donas un Krasnojarskā. Pašlaik "Grindeks" Krievijas pārstāvniecībā strādā 40 cilvēki, kuri turpmāk tiks nodarbināti jaunajā meitasuzņēmumā.

"Grindeks" valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons norāda: "Krievija ir viens no lielākajiem "Grindeks" gatavo zāļu realizācijas tirgiem, uz kuru 2005. gadā tika eksportēta trešā daļa mūsu gatavo zāļu produkcijas. Pieprasījums pēc "Grindeks" medikamentiem, īpaši mūsu oriģinālprodukta "Mildronāts", ar katru gadu pieaug, jo "Grindeks" produktu Eiropas līmeņa kvalitāte un efektivitāte iekarojusi Krievijas ārstu un pacientu uzticību. Krievija ir straujā attīstībā esošs tirgus ar milzīgām iespējām, interesants daudzām farmācijas firmām, un mums adekvāti jāreaģē, lai spētu attīstīties līdzi šim tirgum."

SIA "Grindeks Rus" ir jau ceturtais akciju sabiedrības "Grindeks" meitasuzņēmums. 1998. gadā "Grindeks" iegādājās Tallinas Farmaceitiskās rūpnīcas akciju kontrolpaketi un 2004. gadā arī Latvijas zāļu ražotāju "Kalceks". Šā gada augustā AS "Grindeks" nodibināja SIA "Namu apsaimniekošanas projekti".

"Grindeks" neto apgrozījums 2005. gadā veidoja 32,22 miljonus latu, pieaugot par 30,3% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. "Grindeks" plānotais apgrozījums 2006. gadā – 41,38 miljoni latu.

Akciju sabiedrība "Grindeks" ir vadošais farmaceitisko produktu ražošanas uzņēmums Baltijas valstīs, kas specializējas gatavo zāļu un aktīvo farmaceitisko vielu ražošanā. "Grindeks" pārstāvniecības ir atvērtas 9 valstīs, produkcija tiek eksportēta uz 37 valstīm. Galvenie tirgi – Baltijas valstis, Krievija, NVS valstis, Japāna, ASV. "Grindeks" akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu