TIEŠRAIDE: Nākotnes līderis Latvijā - kādam tam jābūt?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā trūkst talantīgu līderu politikā, valsts pārvaldē, uzņēmējdarbībā un nevalstiskajā sektorā. Bet par līderi nepiedzimst, par tādu kļūst. Kādām īpašībām ir jāpiemīt līderim, kā par tādu kļūt un ko nākotnes līderis var sniegt Latvijas attīstībai un konkurētspējai, piektdien, 22. aprīlī, no plkst.13:00 līdz plkst.14:15 tiešraidē diskutēs Junior Achievement Latvija (JA Latvija) Līderu programmas jaunieši un viņu mentori – Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji.

Sarunas dalībnieki:

  • Guntars Kokorevičs, uzņēmējs, LDDK padomes loceklis
  • Jānis Buks, Nordea bankas vadītājs Latvijā
  • Ģirts Rungainis, investīciju baņķieris, SIA Prudentia dibinātājs
  • Jānis Krievāns, JA Latvija vadītājs
  • 16 talantīgi vidusskolas vecuma jauniešiJA Latvija Līderu programmas dalībnieki
  • Arnis Krauze, diskusijas vadītājs

Diskusiju tiešraidē varēs vērot TVNET.LV, kā arī DIENA.LV.

JA Latvija Līderu programmu atbalsta Nordea Bank AB Latvijas filiāle, programma tiek īstenota sadarbībā ar uzņēmumu CleanR un Rīgas Koučinga skolu.

Biedrību Junior Achievement Latvija atbalsta sabiedrisko un sociālpolitisko attiecību aģentūra MRS grupa.

Par JA Latvija LĪDERU PROGRAMMU

JA Latvija (JAL) Līderu programma ir biedrības oriģinālprogramma, kas paredzēta vidusskolas vecuma jauniešiem. Šajā vecuma grupā tā ir unikāla līderu sagatavošanas programma, kuru katru gadu absolvēs 15–20 jauno līderu. Patlaban Latvijā nav nevienas līdzvērtīgas līderības izglītības programmas, kas paredzēta tieši vidusskolas vecuma jauniešiem.

JA Latvija Līderu programmas viena cikla ilgums būs viens mācību gads, kura laikā divās kārtās atlasītie potenciālie līderi strādās ar koučiem un mentoriem. Programmā iesaistītie mentori ar savu pieredzi iedvesmos un iedrošinās jauniešus īstenot savu līdera talantu. Savukārt profesionālie Rīgas Koučinga skolas kouči projekta īstenošanas procesā atbalstīs jauniešus un veicinās katra līdera individuālā potenciāla apzināšanos, kā arī palīdzēs saglabāt fokusu uz izvirzītajiem mērķiem. JAL nodrošinās vidi, kas attīstīs un pilnveidos jauniešu līdera kompetences. Programmas noslēgumā katrs jaunais līderis demonstrēs savu izaugsmi paša izstrādāta projekta prezentācijā, kas veidots, aktīvi sadarbojoties ar savu mentoru.

Par JA Latvija

JA Latvija ir sabiedriskā labuma organizācija un praktiskās biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās. JA Latvija ir viens no 37 Junior Achievement-Young Enterprise Europe un viens no 123 Junior Achievement Worldwide® tīkla biedriem kopš 1991. gada.

Eiropas Komisijaatzinusi JA Latvija par vienīgo pozitīvo iniciatīvu Latvijā, kas ilgtermiņā un metodiski nodrošina jauniešiem uzņēmējdarbības izglītību.

JA Latvija katru gadu nodrošinaEiropā aprobētu un Latvijas vajadzībām pielāgotupraktiskās biznesa izglītības programmu pieejamību aptuveni 70 000 skolēnu visā Latvijā, visos izglītības līmeņos:

  • Finanšu pratības ABC — sociālo zinību priekšmeta mācību un metodiskie materiāli 1.–9. klasei.

  • Karjeras izglītības programma ĒNU DIENA 1.–12. klasei.

  • Skolēnu mācību uzņēmumu programma 4.–12. klasei.

  • Līderu programma 10.–12. klasei.

  • Start-Up programma augstskolu studentiem.

  • Kvalifikācijas paaugstināšanas un tālākizglītības programmas skolotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu