Kanādas valdība plāno legalizēt marihuānas tirdzniecību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas valdība nākamā gada pavasarī iesniegs parlamentā likuma projektu, kas paredz legalizēt marihuānas tirdzniecību, vēsta britu raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Kanādas veselības ministri Džeinu Filpotu.

Ja šis likums stāsies spēkā, Kanāda kļūs par vienu no lielākajām Rietumvalstīm, kur atļauta šīs narkotikas plaša lietošana.

Veselības ministre Džeina Filpota, trešdien paziņojot par šo ieceri, solīja, ka marihuāna tiks saglabāta «ārpus bērnu rokām un peļņa [par tās pārdošanu] – ārpus noziedznieku rokām».

Kanādas premjerministrs Džastins Trido savā vēlēšanu kampaņā bija aizstāvējis marihuānas legalizāciju.

Marihuānas lietošana medicīniskiem nolūkiem Kanādā jau ir legāla. Tiek uzskatīts, ka marihuānas tirdzniecības legalizācija samazinās spiedienu uz Kanādas kriminālās tiesvedības sistēmu.

Par marihuānas legalizācijas plāniem tika paziņots 20.aprīlī, kas ir neoficiāla svētku diena marihuānas aizstāvjiem. Trešdien pie Kanādas parlamenta Otavā notika simtiem marihuānas lietotāju demonstrācija.

Iecerētā likuma precīzas detaļas vēl tiek izstrādātas, sacīja Filpota.

ASV marihuānas lietošana izklaides nolūkā jau ir legalizēta četros štatos un galvaspilsētā Vašingtonā (Kolumbijas apgabalā).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu