Problēmas Īrijā ietekmēs arī Latviju (141)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ekonomiskās problēmas vairākās Eiropas valstīs, piemēram, Īrijā un Portugālē, var negatīvi ietekmēt arī Latviju. Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") atzīst, ka Latvijas ekonomikas stratēģijas īstenošana ir atkarīga arī no situācijas Eiropā. Savukārt Īrijas latviešu portāla baltic-ireland.ie pārstāve Laima Ozola portālam TVNET prognozēja, ka pagaidām Īrijā plānotie samazinājumi būtiski neietekmēs salā dzīvojošos latviešus.

pievienots viedoklis par latviešiem Īrijā

Premjers šorīt intervijā Latvijas radio, runājot par situāciju minētajās valstīs, teica: "Protams, tas var ietekmēt Latviju, jo tas parāda, ka ekonomiskā un finanšu krīze diemžēl turpinās."

"Arī Latvijas ekonomiskās attīstības stratēģija, kas pašreiz lielā mērā balstīta uz ražošanas un eksporta attīstību, ir atkarīga no ārējās ekonomiskās vides."

Ja Eiropā kopumā būs problēmas, tas neapšaubāmi palēninās arī Latvijas izaugsmi.

"Mēs esam atkarīgi no kopējās situācijas Eiropā un arī citos mūsu tirdzniecības partneros, piemēram, Krievijā."

Tāpat nestabilitāte finanšu tirgos var ietekmēt to, par kādu cenu Latvija varēs pārfinansēt starptautisko aizdevumu. Pārfinansēšana jāsāk 2012.gadā.

Patlaban ir problēmas jau divās eirozonas valstīs, kas varētu saņemt starptautiskos aizņēmumus, turklāt nav izslēgts, ka palīdzība būs vajadzīga vēl kādai valstij. "Tas, protams, rada nelabvēlīgu situāciju finanšu tirgos."

"Pašreiz mums jāseko līdzi procesiem Eiropā, un tie mūs, protams, ietekmē," Dombrovskis rezumēja.

Savukārt Īrijas latviešu portāla baltic-ireland.ie pārstāve Laima Ozola portālam TVNET prognozēja, ka pagaidām Īrijā plānotie samazinājumi būtiski neietekmēs salā dzīvojošos latviešus:

Neizslēdz otro krīzes vilni

Portāls TVNET jau iepriekš rakstīja par Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītāja Kārļa Bauzes viedokli - nevar izslēgt, ka pasauli un līdz ar to arī Latviju varētu skart otrs krīzes vilnis. Viņš pieļāva, ka nelielu samazinājumu ekonomika atkal varētu izjust nākamā gada laikā.

“Šādu situāciju nevar izslēgt,” viņš teica un atgādināja par pēdējā laika notikumiem gan Eiropā, gan citviet pasaulē.

Eiropā par problēmām ekonomikā runā Grieķija, Īrija, arī Portugāle. “Tas nenoliedzami atstās ietekmi arī uz izaugsmi. Līdz ar to varbūt izaugsmes tempi nebūs tik strauji, kā tas iepriekš tika prognozēts.”

Īrijai problēmas

Portāls TVNET jau vairākkārt vēstījis gan par Īrijas, gan Portugāles problēmām. Arī Anglijā patlaban tiek runāts par budžeta samazināšanu.

Komentāri (141)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu