«Food Union»: Latvijas piena ražotājiem par 10% jāuzlabo kvalitāte

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas piena ražotājiem būtu par 10% jāuzlabo izejvielas kvalitāte, lai Latvijā būtu iespējams saražot labākus un dabiskākus piena pārstrādes produktus, sacīja «Rīgas piena kombināta» («Food Union» grupa) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

«Arvien vairāk publiski runājām par to, ka Latvijas piena ražotājiem jāuzlabo kvalitāte par 10%. Tādējādi mēs, izmantojot viņu ražoto izejvielu, varētu saražot labāku un dabiskāku produktu, ko piedāvāt patērētājiem Latvijā un citās valstīs,» uzsvēra Staņēvičs.

Viņš piebilda, lai iegūtu par 10% augstāku piena kvalitāti, ir nepieciešama ļoti precīza un atbildīga ražošana, kā arī kontrole un attieksme. Vienlaikus tas neprasa būtiskas papildu izmaksas.

Staņēvičs arī atgādināja, ka pērn «Food Union» radīja augstākas kvalitātes krējumu «Limbažu piena Meistara krējums», kam pievienots kvalitatīvāks ieraugs un uzlabots trauciņu sterilizācijas process, padarot produktu viendabīgāku un paildzinot tā derīguma termiņu. Tādējādi kompānija mainīja ražošanas procesu, kas tehnoloģiski bija sarežģīti. «Tas ir pirmais pilotprojekts sarežģītam produktam. Nav nekāds noslēpums, ka līdzīgi vēlamies šos procesus pārnest arī uz citiem produktiem. Protams, tas viss prasa ievērojamus R&D (izpētes un attīstības) resursus, tehnologu resursus,» sacīja kompānijas vadītājs.

«Food Union» ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā. «Food Union» grupa Baltijā un Ziemeļvalstīs apvieno trīs lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā - «Rīgas piena kombinātu», «Valmieras pienu» un «Rīgas piensaimnieku», kā arī lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - «Premia Foods», un lielāko saldējuma ražotāju Dānijā - «Premier Is», kā arī trešo lielāko saldējuma ražotāju Norvēģijā «Isbjørn Is» un Rumānijas otro lielāko saldējuma ražotāju «Alpin57Lux».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu