"Domenikss" kļūs par "General Motors" dīleri Latvijā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Autotirgotājs "Domenikss", kas Latvijā pārstāv koncerna "Daimler" intereses, šoruden kļūs par otra pasaules lielākā autoražotāja "General Motors" dīleri, šodien raksta laikraksts "Biznes&Baltija".

"Domenikss" vadītāja un līdzīpašniece Benita Sadauska paziņojusi par ieceri turpināt kompānijas darbības diversifikāciju un septembrī sākt jaunu automašīnu marku tirdzniecību. Sarunas ar autoražotāju vēl nav pabeigtas, tāpēc Sadauska neatklāj tā nosaukumu.

Tomēr viņa apstiprina, ka Imantā uzbūvēts jauns autosalons.

"Biznes&Baltija" kļuvis zināms, ka "Domenikss" tirgos automašīnas "Opel" un "Chevrolet", kuras ražo "General Motors".

Patlaban Rīgā "General Motors" automašīnas tirgo divas kompānijas - "Adam Auto" ar autocentru Krasta ielā un "Hansa auto" ar autocentru Brīvības ielā. Līdz ar to "General Motors" ražotās automašīnas patlaban tiek tirgotas tikai Daugavas labajā krastā.

"Vēl šā gada pavasarī "General Motors" mums paziņoja, ka notiek pārrunas ar "Domenikss". Protams, ņemot vērā pašreizējo situāciju tirgū, ikviens konkurents jāuztver nopietni," laikrakstam sacījis "Adam Auto" vadītājs Māris Varkalis. "No vienas puses, mēs varam zaudēt daļu potenciālo klientu. No otras puses, jaunā dīlera aktivitāte piesaistīs tos, kuri līdz šim nenāca pie patlaban strādājošajiem pārstāvjiem. Var arī pieļaut iespēju, ka jaunie automašīnu īpašnieki izvēlēsies mūsu servisa pakalpojumus. Ieguvēji var būt visi - pircēji, "General Motors", mūsu kompānija un "Domenikss", no kuras taktikas daudz kas ir atkarīgs."

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā pārdotas 663 jaunas "Opel" un 121 jauna "Chevrolet" automašīna. Tas ir par 35,1% mazāk nekā analogā laika posmā pērn. Šīs automašīnu markas ieņem attiecīgi 6. un 24. vietu Latvijas autotirgū.

Kā norāda "Biznes&Baltija", pirmajā pusgadā jaunu automašīnu pārdošana Latvijā kopumā samazinājusies par 32%. Par krīzes upuriem jau kļuvuši divi oficiālie dīleri - pavasarī īpašnieku finansiālo problēmu dēļ darbību pārtrauca "Lauva auto", bet no 1.augusta "Bensons auto" atņemtas tiesības pārstāvēt Latvijā "Honda".

Šogad "General Motors" pirmo reizi kopš 1931.gada zaudējis lielākā pasaules autoražotāja statusu - koncernu apsteigusi "Toyota". "General Motors" ražo vieglās un kravas automašīnas 33 pasaules valstīs un koncernam pieder tādi brendi kā "Hummer", "Buick", "Cadillac", "Chevrolet", "GMC", "GM Daewoo", "Holden", "Opel", "Pontiac", "SAAB", "Saturn" un "Vauxhall".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu