Lielāks auto nodoklis liks pārreģistrēties ārzemēs (91)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gribu vērst uzmanību uz to, ka mūsu kaimiņvalstīs tāds ikgadējais ceļa nodoklis vispār nepastāv, tad nu, ņemot vērā un vēloties pieņemt šādus drastiski dārgus nodokļus, tas tikai, manā skatījumā, radīs lielāku robu gadu laikā šim nodoklim un valsts budžetā.

Es kā autoparka vadītājs ar lielāko prieku gaidu šo nodokli, jo jau pirms kāda laika biju nobriedis reģistrēt savu uzņēmumu Lietuvā, bet tagad tas man būs liels atspēriens, lai to izdarītu.

Automašīnas manā auto parkā ir liellitrāžas un ilgtermiņa nomā, tātad, reģistrējot uzņēmumu Lietuvā un tur pārreģistrējot automašīnas un ejot tehnisko apskati reizi divos gados, tas mūsu uzņēmumam tikai nāks vieglāk un nemaksājot ikgadējo nodokli.

Vidēji, ja šis nodoklis tiek pieņemts, mūsu autoparkam tas pie šāda iznākuma nesīs ietaupījumu divu gadu griezumā ap 8500 latu apmērā. Bet ar to viss nebeidzas. Ņemot vērā, ka obligātā apdrošināšana tiks veikta Lietuvā, nodokļi paliks tur, kā arī Kasko tiks iegādāts Lietuvā, tātad nodokļi paliek tur, bet ar to atkal nekas nebeidzas...

Visus pakalpojumus turpināšu saņemt Latvijā, jo šeit ir mūsu klienti, un tas nozīmē - par jebkuru preci vai pakalpojumu es rēķinu saņemšu bez PVN. Tā kā ik gadu automašīnu uzturēšanā esmu iztērējis ap 35 000 LVL, nodokļos vien tas ir 7350 LVL.

Es neko negribu pārmest vai kādu pamācīt, bet domāju, ka tāds nebūšu vienīgais un  valsts zaudēs ne jau tikai ar to, ka daudzi aizbrauks reģistrēt citās valstīs mašīnas; ja citās valstīs reģistrēs lielos autoparkus, zaudējums būs krietni lielāks...

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu