Valdību kritizējošiem blogeriem piespriež cietumsodu (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Azerbaidžānas tiesa trešdien diviem valdību kritizējošiem blogeriem par dalību kautiņā kādā restorānā piesprieda cietumsodu, taču atbalstītāji ir pārliecināti, ka bargais lēmums saistīts ar viņu darbību internetā.

Adnanam Hadžizadem un Emīnam Milli tiesa piesprieda attiecīgi divus un divarpus gadus ieslodzījumā par kautiņu kādā valsts galvaspilsētas restorānā, informēja apsūdzēto advokāts Isakhāns Ašurovs.

"Šis spriedums ir netaisns un nelikumīgs," viņš paziņoja. "Mēs plānojam iesniegt apelāciju un, ja mēs neatradīsim taisnību Azerbaidžānas tieslietu sistēmā, mēs iesniegsim apelāciju Eiropas Cilvēktiesību tiesā Strasbūrā."

Abi vīrieši, kas kopš aizturēšanas jūlijā turēti apcietinājumā, uzskata, ka arestēti politisku iemeslu dēļ saistībā ar viņu darbību internetā.

Blogeri tika aizturēti neilgi pēc plašu popularitāti iemantojušu sarkastisku video ievietošanas savās interneta dienasgrāmatās, kurās redzams, kā ēzelis uzstājas preses konferencē.

Savukārt varasiestādes paziņoja, ka apsūdzības nav saistītas ar valdības kritizēšanu.

Blogeru arestēšana izraisīja rietumvalstu un mediju tiesību aizstāvju nosodījumu, kas atkārtoti Azerbaidžānai pārmetuši runas un preses brīvības ierobežošanu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu