Katoļu bīskapi spriedīs par interneta izaicinājumiem (35)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Par interneta mistērijām un izaicinājumiem, ko tie raisa, šonedēļ tiks debatēts forumā, uz kuru Vatikānā pulcēsies Eiropas katoļu bīskapi un mediju jomas eksperti, pirmdien pavēstīja Svētā Krēsla runasvīrs Federiko Lombardi.

No ceturtdienas līdz svētdienai Vatikānā notiks Eiropas Bīskapu mediju komisijas ikgadējā sēde un tā koncentrēsies uz kibertelpas jaunajām tehnoloģijām, sacīja Lombardi.

"Kristīgā vēstījuma tulkošana mūsdienu interaktīvajā kultūrā" būs viens no tematiem, kas tiks apspriests četras dienas ilgā foruma gaitā, teikts komisijas paziņojumā.

"Pārstāvji no sociālā tīkla "Facebook", meklēšanas servera "Google", videoklipu krātuves "YouTube" un interneta enciklopēdijas "Wikipedia" skaidros, kā cilvēki - it īpaši jauni cilvēki - lieto šīs vietnes," norādīja Vatikāna komisija, kuras centrs atrodas Šveicē.

Dalībnieki arī mācīsies, kā cīnīties pret kibernoziegumiem.

"Internetā eksistē cita, paralēlā kultūra. Baznīcai tā ir tikpat kā nezināma, bet ne jau informācijas fanātiķiem. Tā ir hakeru pasaule," norāda komisija.

Forumu uzrunās arī kāds gados jauns interneta hakeris no Šveices, kā arī Interpola kibernoziegumu apkarošanas eksperts.

Tikšanās Vatikānā būs "iespēja uzzināt gan to, kā ir iespējams aizsargāties no šāda veida uzbrukumiem, gan par interneta tehnoloģiskajām un juridiskajām robežām".

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu