Pasaulē mazākā māte laidīs pasaulē trešo bērnu (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Pasaulē mazākā māte, kuras augums tik tikko pārsniedz 70 centimetrus, jau trešo reizi laidīs pasaulē bērnu, neskatoties uz to, ka grūtniecība apdraud viņas dzīvību.

Kad pirms pieciem gadiem amerikāniete Steisija Heralda no Kentuki štata nodibināja ģimeni ar 175 centimetrus garo Vilu Heraldu, ārsti viņai paziņoja, ka viņai nekad nevarēs būt bērni, jo augot embrijs saspiedīs viņas iekšējos orgānus. "Man salūza sirds, kad es izdzirdēju, ka man nedrīkst būt bērnu," atzina Steisija. "Visu manu mūžu mani vecāki bija teikuši, ka es varu darīt jebko. Un tad šie ārsti man pateica, ka man nevar būt īsta ģimene. Tas patiešām sāpēja."

Tomēr pēc astoņiem mēnešiem pāris uzzināja, ka Steisija ir stāvoklī. Neskatoties uz to, ka ģimene un ārsti centās pierunāt Heraldus pārtraukt grūtniecību, viņi nolēma riskēt. "Visi man teica, ka es nomiršu. Viņi lūdzās, lai es nedzemdēju. Pat mana māte teica - tu taču zini, ka tu neizdzīvosi? Un es viņai atbildēju - tas ir brīnums, ka esmu šeit, ka man ir mana dzīve, kāpēc tas arī nevarētu būt brīnums?"

Pēc 28 nedēļām ārsti veica ķeizargriezienu, un pasaulē nāca Steisijas un Vila meita Kateri. Tomēr pēc kāda laika atklājās, ka meitenei ir tā pati saslimšana kā mātei un ka viņas ķermenis nekad nesasniegs normālu garumu.

Kad Steisija palika stāvoklī otro reizi, ģimene uztvēra šo jaunumu tāpat kā iepriekšējo reizi. "Ārsti teica, ka es izaicinu likteni. Bet mēs tikai lūdzām Dievu, lai viņš mums palīdz arī šoreiz," stāstīja sieviete. Tomēr otrā grūtniecība bija daudz smagāka. "Tas bija ļoti grūti, mans vēders izauga daudz ātrāk. Atceros, kādā brīdī es nespēju valdīt asaras, jo es izskatījos pēc pludmales bumbas ar galvu un mazām kājiņām."

Ārsti centās panākt, lai bērns pēc iespējas ilgāk paliek Steisijas Heraldas klēpī, tāpēc 46 centimetrus garā meitiņa Makaija piedzima 34.grūtniecības nedēļā. Tagad abas meitenes ir garākas par savu māti, kas gaida jau trešo bērnu - savu pirmo dēlu.

"Kļūst aizvien grūtāk un grūtāk kustēties," atzina Steisija. "Šobrīd es vairs nevaru paņemt rokās savu jaunāko meitu, jo mans vēders traucē viņu apskaut."

Steisija Heralde cieš no nepilnīgās osteoģenēzes, kas neļauj kauliem normāli attīstīties un padara tos trauslus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu