Valsts kontrolei nav resursu revīzijas veikšanai Bērnu slimnīcā (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts kontrolei nav resursu, lai patlaban veiktu papildus revīziju Bērnu slimnīcā, atzina valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Viņa informēja, ka šobrīd noslēguma posmā atrodas Valsts kontroles darba plānā iekļautā likumības revīzija "Veselības ministrijas padotības iestāžu un kapitālsabiedrību tiešo un netiešo (vispārējo), t.sk. administratīvo izmaksu un Veselības ministrijas kapitālsabiedrībām izsniegto valsts galvoto aizdevumu izlietojuma ekonomiskums, efektivitāte un lietderība".

Minētās revīzijas gaitā pārbaudes Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā netika plānotas un veiktas.

Savukārt, tā kā Valsts kontroles darbinieki ir pilnībā noslogoti plānotajās revīzijās, nav iespējams ieplānot un veikt papildu revīzijas vai paplašināt pārbaužu apjomus esošajās revīzijās, norādīja Sudraba.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) parakstījis rezolūciju veselības ministrei Baibai Rozentālei (TP), lūdzot nekavējoties sasaukt dalībnieku sapulci un izskatīt jautājumu par valsts SIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" (BKUS) valdes atsaukšanu sakarā ar uzticības zaudēšanu.

Šādu rezolūciju premjers izdevis, ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsākto izmeklēšanu, informēja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne.

Dombrovskis uzskata, ka sabiedrību šokējošie fakti, kas atklāti Bērnu slimnīcā, it īpaši laikā, kad veselības aprūpes finansējums ir viens no smagākajiem valdības dienas kārtības jautājumiem, nevar palikt neizvērtēti arī no atbildīgo politiķu puses.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu