Pulks no PV triju gadu laikā saņēmis €60,8 tūkstošus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes deputāts Olafs Pulks («Vienotība») pērn no pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu «Pasažieru vilciens» (PV) saņēmis 24,5 tūkstošus eiro, liecina amatpersonas deklarācija par 2015.gadu.

Pērn 20,2 tūkstošus eiro veidoja Pulka alga PV, savukārt 4,3 tūkstoši eiro norādīti kā citi ienākumi no uzņēmuma. Rīgas domes deputāta ieņēmumus pērn papildināja arī alga pašvaldības Finanšu departamentā 7,5 tūkstošu eiro apmērā, kā arī ienākumi no «SEB Dzīvības apdrošināšanas» teju 500 eiro apmērā.

Pagājušā gada laikā pieauguši Pulka skaidrās naudas uzkrājumi - no 3100 eiro 2014.gada beigās līdz 4300 eiro pērnā gada beigās. Savukārt viņa uzkrājumi bankās pagājušā gada laikā sarukuši no 29,7 tūkstošiem eiro līdz 11,4 tūkstošiem eiro.

Pērnā gada laikā Rīgas domes deputāta īpašumā nonākusi 2011.gada automašīna «Dacia Duster», zemes un ēkas nekustamais īpašums Viļakā un būve Mārupes novadā. Pulks deklarējis arī obligācijas četru tūkstošu eiro apmērā, kuras nebija norādītas viņa deklarācijā par 2014.gadu.

Pulka amats «Pasažieru vilcienā» ir projektu vadītājs, savukārt no pērnā gada 15.janvārim līdz 12.martam starp viņu un kompāniju bija noslēgts uzņēmuma līgums. Aģentūra BNS par Pulka darba gaitām PV rakstīja jau pērn. Starp viņu un kompāniju aizvadītā gada sākumā noslēgtais uzņēmuma līgums paredzēja konsultāciju un priekšlikumu sniegšanu, lai uzlabotu pārvadājumu kvalitāti, nodrošinot PV ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju. Ar deputāta sagatavotajiem materiāliem aģentūrai BNS tolaik gan nebija iespēja iepazīties. PV skaidroja, ka gan tos, gan Pulka atlīdzību par attiecīgo darbu veikšanu liedz publiskot nolikums par komercnoslēpumu kompānijā un uzņēmuma līgums, kurā noteikta līguma satura konfidencialitāte.

Pēcāk Pulks jau noslēdza darba līgumu ar PV. «Lai uzlabotu pārvadājumu kvalitāti, kā arī nodrošinot uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju, arvien pieaug sadarbība ar pašvaldībām un valsts institūcijām. Uzņēmums regulāri veic iedzīvotāju vajadzību analīzi, ar nolūku sabalansēt PV iespējas ar pieprasījumu un, ņemot vērā uzņēmuma stratēģiskos uzdevumus, šādas analīzes apmērs turpmāk pieaugs. Pulks jau līdz šim ir veicis darbu uzņēmuma stratēģijas realizācijas ietvaros, arī turpmāk viņš nodrošinās sadarbību ar pašvaldību un valsts institūciju pārstāvjiem ar nolūku nodrošināt uzņēmuma stratēģijas realizāciju,» pērn darba līguma noslēgšanu ar Pulku skaidroja PV.

Pulks aģentūrai BNS atteicās atklāt atalgojuma apmēru, ko saņem uzņēmumā, vien norādot, ka tas būs pieejams amatpersonas deklarācijā.

Savukārt 2013.gada Pulks strādājis par PV valdes priekšsēdētāja konsultantu. No 2013. līdz 2015.gadam (ieskaitot) Pulks no PV saņēmis 60,8 tūkstošus eiro.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās valsts kompānijas «Latvijas Dzelzceļš» veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija «Latvijas Dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu