Latvietis Īrijā saņēmis balvu par labāko mazo uzņēmumu (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijā par gada labāko mazo uzņēmumu atzīts sporta papilduztura ražotājs "ABC Nutrition Ltd", kurā viens no līdzīpašniekiem ir latviešu uzņēmējs Atis Vītoliņš, vēsta Īrijas latviešu portāls "Baltic Ireland".

"ABC Nutrition" bija viens no astoņiem finālistiem uz Nacionālā uzņēmuma balvu, ko katru gadu piešķir Dublinas Uzņēmumu pārvalde, lai apbalvotu inovatīvus un veiksmīgus mazos biznesus.

Balva tiek piešķirta mazajiem uzņēmumiem, kas nodarbina līdz desmit cilvēkus.

"ABC Nutrition Ltd" dibināta 2007.gadā, un tai ir četri līdzīpašnieki - Viljams Viksteds, doktors Šons Maknamara, Lorēna Ganinga un Atis Vītoliņš.

Kompānija ražo un izplata sporta papilduztura produktus, uztura bagātinātājus, vitamīnu kapsulas un izsmidzināmus vitamīnus, kā arī sausā ledus produktus farmācijas un aviācijas kompānijām.

Kompānija savu produkciju pārdod Īrijā, Lielbritānijā, Spānijā, Portugālē un Slovēnijā.

Kā portālam "Baltic Ireland" pavēstīja Vītoliņš, viņš Īrijā ieradies pirms desmit gadiem darba meklējumos.

"Es esmu no Jūrmalas un uz Īriju atbraucu 2000.gada septembrī, kad man bija 18 gadu. Draugs ieteica braukt uz Īriju, jo tur ir darba iespējas. Nekad agrāk nebiju dzirdējis par šo valsti un gatavojoties domāju, ka braucu uz Lielbritāniju. Mans plāns bija pastrādāt kādu pusgadu un tad atgriezties mājās," stāstīja uzņēmējs.

"Pēc ierašanās ātri atklāju, ka ielas šeit nav bruģētas ar zeltu, un strādāju smagi un ilgi par ļoti zemu atalgojumu. Pēc dažiem gadiem man radās iespēja strādāt sporta uztura rūpnīcā, kurā es gada laikā kļuvu par ražošanas menedžeri. 2006.gadā, kad šis uzņēmums nonāca finansiālās grūtībās, es mainīju nozari un sāku strādāt būvniecībā."

Aptuveni gadu vēlāk kāds Vītoliņa bijušais kolēģis piedāvāja kopīgi izveidot sporta papilduztura ražošanas uzņēmumu "ABC Nutrition Ltd".

"Mēs izveidojām jaunu rūpnīcu Šenonā, kurā es pārņēmu ražošanas menedžera amatu, sākām ražot sporta un veselības uzturu, piemēram, sūkalu proteīnu, muskuļu masas pieauguma paātrinātāju un citus," stāstīja Vītoliņš.

Kopš tā laika uzņēmuma darbinieku skaits pieaudzis no četriem līdz desmit, bet ražošanas apjoms palielinājies četras reizes.

"[Nacionālā uzņēmuma] apbalvojums ir ļoti nozīmīgs mūsu kompānijai, jo mēs esam diezgan jauni un mazi, tāpēc mūsu reputācijai tas ir nenovērtējami. Arī publikācijas presē un televīzijā ir ļoti nozīmīgas, jo, kopš saņēmām balvu, pie mums jau ir vērsušies vairāki jauni potenciālie klienti," skaidroja uzņēmējs.

"Ceru, ka kādu dienu man būs iespēja atgriezties mājās, bet uz doto brīdi esmu ļoti laimīgs strādāt Īrijā un ceru izveidot klientu loku Baltijas valstīs, kā arī Krievijā un Ukrainā. Tas man dotu iespēju biežāk ceļot arī uz mājām un tikties ar draugiem un ģimeni," piebilda Vītoliņš.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu