Rozentāle neuzņemsies nekādu atbildību par notikušo Bērnu slimnīcā (250)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) nesaskata savu un partijisko atbildību saistībā ar faktiem, kas nākuši klājā par Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu. Viņasprāt, tā ir atsevišķu cilvēku amorāla rīcība, ministre uzsvēra intervijā Latvijas radio.

"Es nedomāju, ka šeit jārunā par partijisko atbildību. Šajā gadījumā ir jārunā par konkrētu cilvēku absolūti amorālu un negodīgu rīcību. Es nezinu kādi ir cilvēku motīvi: vai tā ir alkatība, veselā saprāta trūkums vai tas viss kopā, " intervijā Latvijas radio stāstīja Rozentāle, vienlaikus viņa atzīmēja, ka nesaskata arī savu kā ministres atbildību Bērnu slimnīcas nelikumībās, jo šajā amatā strādājot tikai četrus mēnešus.

Intervijā Latvijas radio viņa arī apgalvoja, ka cilvēkus, kas, kā izrādās ir saistīti ar TP, ministre iepriekš neesot zinājusi.

"Ziniet, es pat tos uzvārdus nezināju. Dakteris Mozgis nosauca, bet es viņus vienā reizē nefiksēju. Es, redziet, vairāk to ārstu vidi zinu un līdz ar to šajā brīdī tie cilvēki man neko neizsaka." Savukārt taujāta par to, ka ministres pārstāvētajai partijai ziedojuši tieši ar slimnīcu iepirkumiem saistīti cilvēki, Rozentāle bija lakoniska: "Jūs jautājat lietas, kuras es jums nevaru atbildēt."

Vienlaikus viņa noraidīja bažas, ka arī citās slimnīcās saistība ar iepirkumiem varētu būt līdzīgi. "Nepieļauju! Slimnīcās lielie iepirkumi ir medikamenti un medicīnas preces. Slimnīcu rekonstrukcijām ir Eiropas projekti vai valsts galvotie kredītii, kas ir atvērušies tikai divus, trīs gadus. Un man nav pamata domāt, ka citās slimnīcās kaut kas tāds notiktu, " apgalvoja TP pārstāve.

Komentāri (250)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu