"Standard & Poor's" samazina Īrijas kredītreitingu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard & Poor's" otrdien samazināja Īrijas kredītreitingu, šādu lēmumu galvenokārt skaidrojot ar valsts vēršanos pēc finansiālas palīdzības pie Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF).

"Standard & Poor's" Īrijas ilgtermiņa kredītreitingu samazināja no "AA-" uz "A", bet īstermiņa kredītreitingu no "A-1+" uz "A-1".

"Kredītreitingu samazināšana atspoguļo mūsu uzskatus, ka Īrijas valdība aizņemsies krietni vairāk par mūsu iepriekš prognozēto apjomu, lai turpinātu finansēt līdzekļu iepludināšanu Īrijas banku sistēmā," norādīja aģentūra.

"Standard & Poor's" pavēstīja, ka valsts kredītreitingiem noteikta negatīva nākotnes perspektīva un reitingi varētu tikt samazināti atkal, ja pārrunām par starptautisko aizdevēju nosacījumiem vai 2011.gada budžetu neizdosies apturēt līdzekļu aizplūšanu no valsts.

Aģentūra uzsvēra, ka ES un SVF finansiālā palīdzība varētu viest pārliecību par banku likviditāti, taču tā nesamazinās valsts apjomīgās parādsaistības vai nenovērsīs negatīvo spiedienu uz aktīvu kvalitāti.

"Tā kā mūsu prognozes liecina, ka iekšzemes pieprasījums, visticamāk, neatveseļosies līdz 2012.gadam, valsts parādsaistības uz 2011.gada beigām varētu pārsniegt mūsu iepriekš prognozētos 120% no iekšzemes kopprodukta," teikts "Standard & Poor's" paziņojumā.

Kā ziņots, Īrijas valdība svētdien panāca vienošanos ar ES un SVF, kas valstij varētu piešķirt aizdevumu līdz pat 90 miljardu eiro (63,2 miljardu latu) apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu