Pieaug interese par grūtnieču kailfotogrāfijām (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Japānā, kur ir viens no zemākajiem dzimstības rādītājiem pasaulē, sievietes aizvien biežāk dodas uz fotosalonu, lai ar kailfotogrāfiju sesiju iemūžinātu savu grūtniecību.

Kā daudzas topošās māmiņas arī 31 gadu vecā Keiko Ida, kura ir devītajā grūtniecības mēnesī, iegriezusies Tokijas fotosalonā "Ixche". Ida nolēma apmeklēt salonu, noskatījusies televīzijas sižetu televīzijā par grūtniecēm, kas kailas fotografējušās kādā vietējā fotostudijā. Pēc sesijas Ida atzina, ka nenožēlo savu izvēli. "Es fotografējos sev un arī tāpēc, ka man būs meita, un tad, kad viņa reiz paliks stāvoklī, mēs varētu šīs bildes skatīties kopā," paskaidroja topošā māmiņa.

Gandrīz divu stundu fotosesija salonā "Ixchel" maksā nepilnus 400 ASV dolārus. Kā atklāja salona īpašniece Natuko Takada, viņa atvērusi salonu īpaši grūtniecēm, lai viņām būtu tikpat skaistas bildes kā sievietēm glancētajos žurnālos. "Slimnīcā šķirstīju žurnālu un ieraudzīju kādas ārzemju grūtnieces kailfotogrāfiju, kurā sieviete ar maigumu acīs bija pieskārusies vēderam. Attēls mani aizkustināja, tāpēc gribēju pati savu bildi, bet nevarēju sameklēt, kur to izdarīt. Tā es nolēmu atvērt savu studiju."

Takada atvēra fotosalonu pagājušajā gadā, un sākumā to apmeklēja mazāk kā 10 klientes mēnesī, tomēr interese ir strauji pieaugusi, piemēram, jūnijā uz salonu atnākušas vairāk nekā 70 grūtnieces.

Māmiņām paredzētajos žurnālos arvien vairāk tiek publicētas grūtnieču kailbildes, kurās sievietes pozē gluži kā Holivudas slavenības. Kā atklāja māmiņu žurnāla "Nina''s" galvenā redaktore Satomi Kavaguči, japāniešu attieksme pret grūtniecību ir mainījusies. "Salīdzinot ar senākiem laikiem, arvien vairāk sieviešu grūtniecību uztver kā īpašu notikumu. Domāju, ka grūtniecības laikā izjustā laime tikai palielina grūtnieču kailbilžu modi."

Kavaguči piebilda, ka jaunais modes kliedziens uztverams kā pozitīva zīme, jo Japānā ir viens no mazākajiem auglības koeficientiem.

Pirms trīs gadiem Japānā plašas diskusijas izraisīja plakāts ar kailo Britniju Spīrsu gaidībās. Tika uzskatīts, ka metro izvietotie attēli gados jaunajiem pasažieriem varētu būt "pārāk rosinoši".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu