Atklās specializētu Donoru autobusu (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 13.septembrī plkst. 12.00 Esplanādē ar LR Veselības ministrijas atbalstu Valsts asinsdonoru centrs (VADC) atklās specializēto Donoru autobusu.

VADC direktore Gita Ņemceva: „Šis autobuss ir aprīkots tā, lai tajā uz vietas būtu droši un ērti ziedot asinis, turklāt VADC mediķiem būs iespēja ērti piekļūt pie iestādēm Rīgas centrā un mikrorajonos, nemeklējot piemērotas telpas asins ziedošanai kādā no iestādēm vai uzņēmumiem Specializētais Donoru autobuss nodrošinās to, ka vienas dienas laikā ir iespējams pieņemt donorus vairākās vietās pilsētā. Radot iespēju ērtākai asins ziedošanai, VADC cer piesaistīt jaunus asins donorus un samazināt esošo distanci starp VADC un strādājošajiem asins donoriem.”

Autobusa atklāšanā piedalīsies LR Veselības ministrs Vinets Veldre, kā arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dinevičs. Pirmajiem pieciem donoriem, kas ziedos asinis Donoru autobusā, RSK apdrošināšana dāvinās RSK Nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises.

Plkst. 16.00 Donoru autobuss no Esplanādes dosies uz stacijas laukumu pie t/c Origo, kur līdz plkst. 18.00 turpināsies asins ziedošana un interesenti varēs iegūt informāciju, kā kļūt par asins donoru. Bet plkst. 18.00 autobuss no t/c Origo dosies uz t/c Alfa, kur līdz plkst. 20.00 interesentiem būs iespēja autobusu apskatīt tuvāk, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem.

Pirmais izbraukums ar VADC specializēto Donoru autobusu notiks 17.septembrī, kad asinis plkst. 9.30 – 11.00 būs iespējams ziedot SIA Domenikss, Krasta ielā 34, bet plkst. 11.30 – 12.30 SIA Adam Auto teritorijā Krasta ielā 66. Benita Sadauska, SIA Domenikss valdes priekšsēdētāja: „Palīdzību var sniegt dažādos veidos, asins ziedošana ir Palīdzība „ar lielo burtu”. Domenikss ir patiess prieks par iespēju būt pirmajiem, kas, izmantojot šo speciāli aprīkoto autobusu, varēs kļūt par asins donoriem, tādējādi glābjot kādam dzīvību.”

18. septembrī plkst. 11.00 – 16.00 asinis būs iespējams ziedot Donoru autobusā pie t/c Alfa, 19.septembrī plkst. 11.00 – 16.00 pie t/c Origo, 20. septembrī plkst. 11.00 – 16.00 Valdemāra ielas Rimi, bet 21.septembrī plkst. 13.00 – 16.00 Miera dienas ietvaros asinis būs iespējams ziedot Valmierā Vecpuišu parkā. VADC aicina atsaukties arī citus uzņēmumus un iestādes, kur līdz šim telpu dēļ nav bijis iespējams sarīkot donoru dienu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu