Policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar ugunsgrēku Okupācijas muzejā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saistībā ar ugunsgrēku Okupācijas muzejā ir sākts kriminālprocess, informēja Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma XVIII.nodaļas - par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu.

Tāpat

noteiktas ekspertīzes, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslus,

papildināja Lūkina.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Okupācijas muzeja ēkā, spriežot pēc sākotnējās notikuma vietas apskates, varētu būt izcēlies elektroinstalācijas bojājumu dēļ, taču precīzus ugunsgrēka izcelšanās iemeslus izmeklēšanā skaidros Valsts policija.

Kā notikuma vietā žurnālistiem pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes pirmās daļas komandieris Artūrs Putrālis, ka degšanas platība bija neliela. Dega ēkas jumts un ārsienas daļa 15-20 kvadrātmetru platībā. «Degšanas platība nebija diži liela, lai gan pēc ārējiem apstākļiem tas izskatījās diezgan iespaidīgi. Degšana ir notikusi no ārpuses apšuvumā. Visticamāk, bijis kāds ierosinātājs - vai ir veikti darbi vai elektroinstalācija. Degšanas ierosinātājs nevar būt saule,» uzsvēra Putrālis.

Pēc ugunsdzēsēju rīcībā esošās informācijas, ēkā netika veikti nekādi būvniecības darbi, tajā nebija arī nekādu būtisku materiālo vērtību. Ugunsgrēka rezultātā ēkas konstrukciju stabilitāte nav apdraudēta.

Jau ziņots, ka šodien plkst.11.30 Okupācijas muzeja ēkai Vecrīgā aizdegās jumts, kas nepilnas stundas laikā tika nodzēsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu