Mazsalacas pašvaldība neprasīs morālā kaitējuma kompensāciju no "Tele2" (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazsalacas novada domes deputāti šodien nolēma nepieprasīt morālā kaitējuma atlīdzinājumu no mobilo sakaru operatora "Tele2" par meteorīta nokrišanas inscenēšanu, pastāstīja Mazsalacas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Zunda.

"Domes sēdē viņi savu vainu atzina un atvainojās, kā arī apsolīja publiski atvainoties visiem, kuriem notikušā dēļ radās kādas neērtības. Uzņēmuma pārstāvji apņēmās segt zaudējumus zemes īpašniekam. Viņi apsolīja, ka sāpju naudas vietā ir ar mieru kaut ko labu izdarīt kādā no novada sabiedriskajām ēkām," informēja Zunda.

Sarunu rezultāts domes deputātus kopumā apmierinājis, un, kā izteicās Zunda, deputātu domas sēdes laikā nav būtiski dalījušās. Pēc notikuma pagājušas jau vairākas dienas, tāpēc domes priekšsēdētājs pieļauj - ja šāda tikšanās būtu notikusi ātrāk, emociju karstumā iznākums varēja būt cits.

Kā informēja "Tele2" tirdzniecības un mārketinga direktors Jānis Spoģis, šodien notikušajā Mazsalacas domes sēdē kompānijas pārstāvji un pašvaldība pārrunāja turpmāko sadarbību, lai "meteorīts Mazsalacas novadā atstātu redzamas un pozitīvas pēdas".

Par konkrētiem sadarbības projektiem tikšot lemts tuvākajā laikā - tiekot apspriestas iespējas ar "Tele2" atbalstu iekārtot jauniešu māju Sēļu pagastā un labiekārtot Mazsalacas bibliotēku.

Savukārt jautājums par līdzekļiem, kuri iegūti, tirgojot biļetes uz vietu, kur tika imitēta meteorīta nokrišana, varētu tikt izskatīts pēc nedēļas. "Ir nepieciešams sagaidīt Mazsalacas kultūras centra vadītājas paskaidrojumu un jurista atzinumu. Ietirgotā summa ir 19 lati, tādēļ domāju, ka tā nebūs problēma šo naudu iedzīvotājiem atmaksāt, ja izrādīsies, ka biļešu tirgošana nebija tik likumīga," skaidroja Zunda.

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ar iesniegumu vērsīsies Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret "Tele2" par dienesta ļaunprātīgu izmantošanu saistībā ar nepamatotu izsaukumu uz "meteorīta" nokrišanas vietu.

Glābšanas dienests uzskata, ka šā pasākuma rīkotāji jāsauc pie kriminālatbildības, piemēram, par huligānismu, līdzīgi kā tas ir gadījumos, kad kādas personas paziņo par viltus ievietotu spridzekli kādā sabiedriskā ēkā. Arī šādos gadījumos uz notikuma vietu tiek izsaukti dažādi atbildīgie dienesti, un radītie zaudējumi ir pietiekami nopietni.

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) viltus meteorīta operācija izmaksājusi vairākus desmitus latu, un šī naudas summa veidojusies, Zemessardzes 31.aizsardzības no masu iznīcināšanas ieročiem bataljonam ar transporta līdzekli nobraucot aptuveni 300 kilometru līdz notikuma vietai. Kā sacīja NBS komandiera personīgā štāba Preses daļas virsnieks kapteinis Normunds Stafeckis, bruņotie spēki vēl nav pieņēmuši gala lēmumu par zaudējumu piedzīšanu no "Tele 2".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu