Dūcošais palīgs mājsaimniecībā (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienās bez putekļu sūcēja grūti iedomāties pat neliela dzīvokļa uzkopšanu, nemaz jau nerunājot par lielāku mājokli, kur neiztikt bez kārtīgas šāda veida tehnikas. Plašajā piedāvājumā ir dažādu konstrukciju, izmēru un jaudas aparāti.

Jaunākie modeļi kļuvuši klusāki un ir apgādāti ar īpašām netīrumu savākšanas sistēmām. Iegādājoties tradicionālo putekļu sūcēju, jāizšķiras, vai nepieciešams salīdzinoši vienkāršāks sausais vakuuma tīrītājs, vai arī sarežģītāka ierīce ar mazgāšanas funkciju.

Tīra un mazgā

Lielākā daļa no veikalos piedāvātajām šāda veida sadzīves tehnikas ierīcēm ir parastie modeļi ar vienkāršu sauso filtra maisiņu, no kura ik pa laikam jāizber netīrumi. Augstāka līmeņa modeļiem ir modernāka filtrēšanas sistēma, kas var būt papildināta ar aktīvās ogles filtru. Tādā veidā tiek labāk aizturētas smalkās putekļu daļiņas un efektīvāk attīrīts atpakaļ telpā izpūstais gaiss. Dārgākiem aparātiem parasti ir arī filtra maiņas indikators.

Daži ražotāji piedāvā putekļu sūcējus ar ūdens filtru, kas nodrošina vēl labāku gaisa attīrīšanu un ir ieteicams, ja mājās ir īpaši jutīgi vai alerģiski iemītnieki. Ir modeļi, kuriem paredzēta aromatizatora funkcija.

Var izvēlēties dažādu izmēru aparātus ar lieliem vai maziem ritenīšiem un teleskopisku uztvērējcauruli ar uzgaļu komplektu, kurā var būt speciālas birstes specifiskiem darbiem un pat dzīvnieku kopšanai. Bez tam ikdienas lietošanā ir ērti dažādi sīkumi, kas var ievērojami atvieglot dzīvi, piemēram, turētāji, kas ļauj cauruli vertikāli piestiprināt aparāta korpusam, nodrošinot ērtāku un kompaktāku glabāšanu. Paši mazākie rokas sūcējiņi var būt aprīkoti ar akumulatoru barošanu, kas atvieglo to izmantošanu, jo nav nepieciešams strāvas vads. Mazie aparāti paredzēti nelieliem darbiem, piemēram, izbirušu vai izlijušu gružu ātrai savākšanai.

Mazgājošais putekļu sūcējs ir nedaudz sarežģītāka un līdz ar to arī dārgāka ierīce. Ar to ērti ir savākt izlijušus šķidrumus un slapjus netīrumus, kā arī var mazgāt pat logus. Tomēr mazgājošo sūcēju nav ieteicams izmantot parketam un citiem mitruma jutīgiem segumiem. Vislabāk mazgājošais putekļu sūcējs tiek galā ar flīžu grīdām un sienām vai plāniem sintētiskiem paklājiem. Skaidrs, ka šāds aparāts prasa vairāk rūpju nekā tā parastais sausais radinieks – jāuzpilda tīrs ūdens un mazgāšanas līdzeklis, pēc tam jāizlej netīrais ūdens un jāizmazgā uztvērēja birste.

Klusie kļuvuši vēl klusāki

Raksturīga mūsdienu cilvēku dzīves iezīme ir steiga un stress. Viens no stresu veicinošiem iemesliem ir mums visapkārt esošais nepārtrauktais troksnis. Ieklausoties patērētāju vēlmē pēc klusuma un miera, pasaules lielākais sadzīves tehnikas ražotājs Electrolux ir būtiski samazinājis putekļu sūcēju troksni, izlaižot jaunu un uzlabotu Ultra Silencer modeli. Sākotnēji radīts 2002. gadā kā klusākais putekļu sūcējs pasaulē, uzlabotais modelis tagad pārspējis pats sevi, sasniedzot 71db skaņas līmeni un vienlaikus piedāvājot lielāku sūkšanas jaudu.

"Skaņas samazinājums par trim decibeliem nozīmē, ka reālais trokšņa līmenis samazināts uz pusi. Tāpēc ar Ultra Silencer strādāt ir patīkamāk nekā ar citiem tirgū pieejamiem putekļu sūcējiem, kuru trokšņa līmenis parasti pārsniedz 78 decibelu atzīmi," skaidro SIA Electrolux Latvija ģenerāldirektors Raimonds Vāvere.

Jaunie putekļu sūcēji pieejami dažādās krāsās. Lai arī salīdzinoši viegli un kompakti, tie ir aprīkoti ar īpaši garu elektrības vadu, kas ļauj darboties līdz pat 12 metru darbības rādiusā. Ultra Silencer tiek komplektēti ar mazgājamiem HEPA 12 filtriem kuri aiztur vismaz 99,5% mikrodaļiņu, pat ja tās ir mazākas par 2,5 mikroniem. Šie putekļu sūcēji aprīkoti ar daudzfunkcionālu uzgali, kas, pateicoties tā trīskāršam savienojuma dizainam, sniedz papildu ērtības putekļu sūkšanas laikā. Ultra Silencer standarta modelim ir 1800 W motors, kas nodrošina lielāku sūkšanas spēku bez papildu trokšņa. Ultra Silencer, būdams viens no mūsdienās pieejamajiem visklusākajiem putekļu sūcējiem, sniedz lietotājam lielāku brīvību, ļaujot veikt tīrīšanas darbus jebkurā brīdī, pat nakts stundās – galvenais, pēc uzkopšanas beigām neaizmirst to izslēgt.

Klusā modeļa noslēpums ir ar lielu un aerodinamisku gaisa kanālu palīdzību uzlabotā gaisa cirkulācijas sistēma. Putekļu sūcējs ir aprīkots arī ar izturīgām blīvēm, lai novērstu gaisa noplūdes. Gaisa cirkulācijas sistēma ir padarīta pēc iespējas klusāka: īpaši jaudīgs motors, mīksti riteņi, aerodinamiski gaisa kanāli, troksni mazinošs materiāls, efektīvas blīves un vairākslāņu karkass. Tas viss kopumā nodrošina klusu sūkšanas skaņu. Grīdas uzkopšanu klusāku padara arī speciāls uzgalis. Turklāt arī šajā modelī var izmantot Electrolux patentētos S-bag putekļu maisiņus.

Jaunā Ultra Silencer cena ir, sākot no 124 latiem.

Bez putekļu maisiņa

Vēl viens jaunums no Electrolux ir modelis TwinClean. Tas ir ērts ciklona tipa putekļu sūcējs bez maisiņa, kas nodrošina ātru un efektīvu tīrīšanu. Pateicoties savam īpašajam filtram un ērti lietojamam putekļu konteineram, TwinClean atspoguļo Electrolux mērķi – padarīt sadzīves tehnikas lietotāju dzīvi vienkāršāku. Lai to nodrošinātu, šai ierīcei ir filtrs, kas pats attīrās un ir pieejams, kad otrs filtrs kļuvis pilns.

Nesen veiktajā Electrolux pētījumā konstatēts, ka lielākajai daļai cilvēku nepatīk veikt mājas uzkopšanu, mainīt putekļu sūcēju maisiņus un tīrīt filtrus. Vairākums cilvēku tieši filtru tīrīšanu uzskata par sarežģītu un nepatīkamu nodarbi. Tad nu Electrolux ir radījis TwinClean – praktisku putekļu sūcēju bez maisiņa, kas vienmēr ir gatavs darbam un ir higiēniskāks par parastajiem putekļu sūcējiem. Uzkopjot māju, vairs nav jāuztraucas par putekļu maisiņu nomaiņu un filtru tīrīšanu.

TwinClean ir īpaši aprīkots ar HEPA gaisa filtru, kuram ir Self Clean funkcija – kamēr viena filtra kolonniņa darbojas, otra veic pašattīrīšanos. Tādā veidā tiek nodrošināts, ka putekļu sūcējs vienmēr ir gatavs darbam. Filtri ir novietoti tā, lai lietotājam būtu ērti pieejami brīdī, kad putekļu sūcējs pats brīdinās par nepieciešamību veikt filtra nomaiņu. Cyclone sūkšanas tehnoloģijas pamatā ir putekļu konteinerā radītā cilindriskā ciklonveida gaisa plūsma. Putekļi un netīrumi virpuļa centrbēdzes spēka iedarbībā atdalās no gaisa plūsmas un uzkrājas tieši putekļu konteinerā.

Atkarībā no specifikācijas putekļu sūcēja darbības rādiuss ir 13 metru. Tas atvieglo darbu plašākā dzīvoklī, jo nav ik pēc brīža jāmeklē jauna elektrības kontaktligzda.

TwinClean cena ir, sākot no 150 latiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu