Opel KARL nemaksās pat 10 tūkstošus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Mazs, taču ietilpīgs, atraktīvs izskatā un par ļoti izdevīgu cenu – jaunums, ko auto pircēji var gaidīt no Opel jau 2015. gada vasarā. Tas ir mazais KARL.

Savu vārdu auto ir ieguvis par godu kompānijas dibinātāja dēlam. Pircējiem 3,68 metru garais auto, kura salonā paredzētas sēdvietas pieciem cilvēkiem, būs pieejams par mazāk nekā 10 000 eiro. Jaunais Opel saimes papildinājums būs aprīkots ar vairākām savā segmentā nepārspētām drošības, komforta un informācijas un izklaides tehnoloģijām. Tāpat KARL varēs izvēlēties ar jaunākās paaudzes 1 litra trīs cilindru benzīna dzinēju. Kopā ar ADAM un Corsa tas no 2015. gada vasaras vidus nodrošinās spēcīgāko mini un mazauto sastāvu, kāds Opel jebkad bijis.

«Īss, ņiprs un ar raksturu – vārds KARL atspoguļo tā stiprās puses. Opel jaunais sākuma līmeņa modelis ir automašīna, kas apmierinās gan pircēja sirdi, gan prātu,» skaidro Opel izpilddirektors Karls Tomass Noimans un piebilst, ka KARL piedāvās gan modernās tehnoloģijas klusā trīs cilindru dzinēja veidolā, gan godalgas ieguvušo IntelliLink informācijas un izklaides sistēmu.

Asas līnijas ar raksturu

KARL priekšpusē redzama no citiem Opel pazīstamā smaidīgā seja. To veido hromēts stienis, uz kura balstīta zīmola emblēma. Trīs precīzas, asas līnijas raksturo mazāko Opel no sāniem. Pazīstamais «asmens» durvju lejasdaļā simbolizē vācisko precizitāti, savukārt asumiņu piešķir divas paralēlas līnijas, kas novilktas caur durvju rokturiem. Lielie priekšējie un aizmugures lukturi izceļ auto izskatu.

Tā kopējais dizains liecina, ka pievērsta šīs klases transportlīdzeklim neraksturīgi liela uzmanība visiem sīkumiem un detaļām.

Tehnoloģijas un iezīmes, kas kausēs mazauto īpašnieku sirdis

Zem KARL pārsega atrodas jaunais 1.0 ECOTEC motors ar 75 zirgspēkiem. Lai arī dzinējam ir tikai trīs cilindri, tas esot pārsteidzoši līdzsvarots, kluss un efektīvs. Optimālo vilkmi vadītājs var izvēlēties, izmantojot jaunākās paaudzes piecu pakāpju pārnesumkārbu. KARL šasija un vadāmība veidota, lai auto būtu starp drošākajiem un ērtākajiem savā klasē.

KARL būs aprīkots ar vairākām drošības un komforta iezīmēm, ko pircēji parasti nesaņem no auto šajā cenas diapazonā. Papildus standartaprīkojumā iekļautajai ESP stabilitātes kontrolei, ABS ar elektronisko bremžu spēka sadales sistēmu un palīgmehānismam braukšanas uzsākšanai kalnā, KARL var tikt aprīkots arī ar brīdinājuma sistēmu par neapzinātu izbraukšanu no joslas.

Pilsētas režīms, kas jau ieviests ADAM un Corsa modeļos un pieejams no Edition aprīkojuma līmeņa, ar vienu pogas pieskārienu samazinās piepūli, arī stūrējot KARL. Stāvvietā novietošanas palīgsistēma novērš negaidītas sadursmes, jo, braucot atpakaļgaitā, brīdina par šķēršļiem ar skaņas signālu. Kruīza kontrole ar ātruma ierobežotāju nodrošina braukšanu atļautajā ātrumā, kas ir ļoti noderīgi sarežģītā pilsētas satiksmē vai apdzīvotās vietās ar ātruma ierobežojumu 30 km/h. Nelabvēlīgos laika apstākļos uzlabotu apgaismojumu nodrošina miglas lukturi, un integrētā stūru apgaismojuma funkcija nodrošina to, ka nogriešanās manevri ir drošāki.

KARL ir arī plašs papildaprīkojuma saraksts. Tajā ietilpst, piemēram, apsildāmi priekšējie sēdekļi un stūre, kā arī liela stikla lūka.

Praktisks un pievilcīgs

Jaunais mazauto ir ne tikai komfortabls un ērts; KARL īpašniekiem būs iespējams automobilī integrēt Apple iOS un Android ierīces ar Opel IntelliLink informācijas un izklaides sistēmas palīdzību.

KARL pircējos kopumā varēs izvēlēties starp desmit dažādām virsbūves krāsām un sev tīkamus riteņu diskus izmērā līdz 16 collām. Opel KARL pārdošanā nonāks nākamā gada vasarā, un būs pieejams par mazāk nekā 10 000 eiro.

Foto: Opel
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu