RD par darba uzteikumu kompensācijā piešķir gandrīz Ls 8000 (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti šodien nolēma bijušajam Kurzemes rajona izpilddirektoram Orvilam Heniņam (LSDSP) piešķirt gandrīz 8000 latu lielu kompensāciju.

Rīgas domes vakar apstiprinātajā mierizlīgumā paredzēts, ka kompensācija par izpilddirektora amata atstāšanu paredzēta trīs mēnešalgu apmērā - 5115 lati pirms nodokļu nomaksas.

Papildus tam Heniņam būs jāizmaksā 1494 lati par neizmantoto atvaļinājumu un 1362 lati kā darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Kopā no pašvaldības rezerves fonda mierizlīguma izpildei šodien tika piešķirts 7971 lats.

Rīgas domes deputāti Heniņu no Kurzemes rajona izpilddirektora amata nolēma atbrīvot jūlija beigās.

Saskaņā ar domes lēmumu Heniņu atbrīvot no Kurzemes rajona izpilddirektora amata bija plānots ar šā gada 14.augustu. Tomēr darba uzteikuma termiņa laikā Heniņš saslima, tādēļ termiņš tiek pagarināts un viņu no izpilddirektora amata atbrīvoja ar 14.oktobri.

Jau ziņojām, ka Kurzemes rajonā bija izveidojusies situācija, kad izpilddirektora amatā tika atjaunots Armands Agrums, bet līdzšinējais izpilddirektors Heniņš no amata vēl nebija atbrīvots.

Lai izpildītu tiesas lēmumu, pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) 15.jūlijā izdeva rīkojumu par Agruma atjaunošanu Kurzemes rajona izpilddirektora amatā, bet Heniņš saņēma darba devēja uzteikumu.

Tomēr Rīgas rajona un priekšpilsētu izpilddirektorus var iecelt amatā un no tā atbrīvot tikai ar domes lēmumu. Domes lēmums par Heniņa atbrīvošanu no amata nebija pieņemts, līdz ar to izveidojās situācija, ka Kurzemes rajonam ir divi izpilddirektori.

"Šādi tiesas lēmumi rada pretrunīgas juridiskas situācijas, ar kādām tagad sastapusies arī dome," skaidroja Radzeviča preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Jau ziņots, ka Radzevičs izpildīja Rīgas apgabaltiesas pagājušā gada 29.oktobra lēmumu par Agruma atjaunošanu amatā, kuru ar šā gada 3.jūniju atstāja spēkā Augstākās tiesas Senāts.

Augstākās tiesas Senāts 3.jūnijā nolēma nemainīt spriedumu 2007.gadā no amata atbrīvotā Rīgas Kurzemes rajona izpilddirektora Armanda Agruma strīdā ar pašvaldību par viņa atbrīvošanas no amata tiesiskumu. 2008.gada 29.oktobrī Rīgas apgabaltiesa nolēma Agrumu amatā atjaunot.

Rīgas apgabaltiesa savulaik atzina par spēkā neesošu no tā izdošanas dienas Rīgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga 2007.gada 2.novembrī parakstīto darba devēja uzteikumu un rīkojumu par Agruma atstādināšanu no darba. Tāpat tiesa piedzina no Rīgas domes par labu Agrumam vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējumu no 2007.gada 27.novembra līdz 2008.gada 29.oktobrim - kopumā 11 281 latu.

Rīgas dome par šo spriedumu iesniedza kasācijas sūdzību Senātā, kas to 3.jūnijā noraidīja.

Rīgas pašvaldība pagājušā gada novembrī pēc tiesas sprieduma saņemšanas it kā atjaunoja Agrumu izpilddirektora amatā un uzteica darbu Heniņam, tomēr faktiski pie izpilddirektora amata pienākumu pildīšanas Agrums netika.

Ar toreizējā pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga rīkojumu Agrums tika norīkots pagaidu amatā, saglabājot izpilddirektora atalgojumu, līdz beigsies darba uzteikuma termiņš Heniņam.

Kā iepriekš norādīja Agrums, viņš esot iecelts šajā izpilddirekcijā par sekretāru, kas ir sešas kategorijas zemāks amats. Agrums uzskatīja, ka tiesas lēmums netiek pildīts un viņš faktiski amatā nav atjaunots, tādēļ uz darbu negāja.

Kā ziņots, Agrums no izpilddirektora amata 2007.gadā tika atstādināts, pamatojoties uz Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes veiktajā pārbaudē konstatētajiem pārkāpumiem un arī Juridiskās pārvaldes atzinuma par Kurzemes rajona izpilddirekcijas finansiāli saimnieciskās darbības revīziju par 2007.gada pirmajiem diviem mēnešiem. Agrumam tika piemērots disciplinārsods.

Komentējot revīzijas rezultātus, Agrums toreiz sacīja, ka Audita un revīzijas pārvaldes pārbaudē konstatētie pārkāpumi ir izpilddirekcijas darba nepilnības, kuras nekādā veidā nav negatīvi ietekmējušas pašvaldības finansiālo stāvokli. Turklāt norādītās nepilnības novērstas, ko atzinusi arī Audita un revīzijas pārvalde.

Tomēr Rīgas dome ārkārtas sēdē 2007.gada 27.novembrī nolēma Agrumu atbrīvot no amata. Viņa vietā tika nolemts iecelt Orvilu Heniņu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu