Dārgākie telefoni. Top 10

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju mobilos telefonus pērk mazcenas akcijās, ir arī diezgan daudz tādu, kuru tālruņu cena sasniedz labas jaunas automašīnas vērtību. Savukārt pasaulē ir pieejami arī tādi modeļi, kas maksā pat vairāk nekā miljons dolāru. Mēs piedāvājam ieskatu desmit dārgāko Latvijā nopērkamo telefonu topā.

1. Visdārgākie Latvijā nopērkamie telefoni ir Nokia ekskluzīvajā tālruņu sērijā Vertu rodamie. Pasaulē šis ir pazīstams luksusa mobilo tālruņu zīmols, un šādus telefonus lieto, piemēram, tādas slavenības kā Madonna un Gvineta Paltrova. Lielākoties īpaši dārgie telefoni izceļas ar dārgajiem materiāliem, no kā tie tiek veidoti. Vertu vārds parasti tiek saistīts ar īpašo kvalitāti. Visdārgākais Vertu modelis Latvijā šobrīd ir no Signature Diamonds sērijas. Tā apvalks ir veidots no platīna, kurā ir arī viens liels briljants (0,25 karāti). Telefona cena ir Ls 25 200.

2. No šīs pašas Signature Diamond sērijas ir arī telefoni ar mazākiem briljantiem, kas izkārtoti pilnā vai pusrindā gar apvalka malu. To apvalki ir no baltā vai dzeltenā zelta. Cena modeļiem ar pilnu briljantu rindu ir Ls 25 000 modelim ar apvalku no baltā zelta un 23 300 latu par modeli ar dzeltenā zelta apvalku. Savukārt ar pusrindu briljantiem cena ir attiecīgi 21 400 un 19 700 latu. Šobrīd neviens Latvijā nav iegādājies Vertu telefonu ar dimantiem, taču telefonu izplatītājs Latvijā apgalvoja, ka viens cilvēks interesi ir izrādījis un gan jau tuvākajā laikā arī nopirks.

3. Vertu Signature telefonu modeļi pieejami arī bez dimantiem. Cena par tālruni ar baltā zelta apvalku ir Ls 15 500 un par dzelteno zeltu – 13 500 latu. (LMT reģistrēti 9 šādi telefoni).

4. Piezemētāks Vertu Signature modelis ir tērauda apvalkā, un tas maksā Ls 5450. (LMT reģistrēti 14 šādi telefoni.

5. Vertu īpašā izlaiduma modelis Ascent modeļu sērijā – Racetrax Legend. Tas ir pasaules klasisko autosacīkšu iedvesmots modelis, kam šobrīd ir divi varianti – sarkanā un zaļā krāsā. Tie nosaukti auto trašu Monza un Silverstone vārdā. Šie telefoni maksā Ls 4200.

6. Klasiskie Vertu Ascent modeļi ar dažādu krāsu ādas apdari. Atkarībā no modeļa to cena ir Ls 3000 līdz Ls 4000. (LMT reģistrēti 156 šādi telefoni, ieskaitot arī auto trašu modeli.).

7. Nokia 8800. Šis modelis tiek saukts arī par Vertu nabadzīgajiem. Tā cena ir virs 500 latiem. Savukārt īpašā izlaiduma modelis melnā krāsā maksā ap Ls 600. (LMT reģistrēti 1827 šādi telefoni.).

8. Ar cenu ap 500 latiem topā ierindojas SonyEricsson viedtālrunis P990. Jāpiebilst, ka līdzīgu modeli, tikai vecāku, savulaik Einars Repše kā premjers pasūtīja darbam. Toreiz tāds telefons maksāja ap 600 latiem. (Pagaidām vēl neviens šāds telefons LMT nav reģistrēts.).

9. Pēc tam nāk vairāki advancētākie modeļi no vienkāršo, kā šajā kontekstā varētu tos saukt, telefonu gala. Tie ir dažādi viedtālruņi biznesa vajadzībām un multimediju tālruņi ar mūzikas un video atskaņošanas iespējām. No dārgākajiem šajā segmentā šobrīd var minēt Nokia N93, kas maksā ap Ls 550. Tas ir pirmais telefons ar optisko tālummaiņu (zoom). (Pagaidām vēl neviens šāds telefons LMT nav reģistrēts.).

10. Ap Ls 500 maksā arī Samsung viedtālrunis i750. Jāpiebilst gan, ka, nākot jauniem modeļiem, vecie kļūst lētāki. Tāpēc telefoni, kas šajā topā ieņem pēdējās vietas, ir vieni no jaunākajiem, un gan jau tos drīz nomainīs citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu