Polija lūgs ASV palīdzību aviokatastrofas izmeklēšanā (13)

LETA/KORESPONDENT.NET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Polijas konservatīvās opozīcijas līderis, traģiski bojā gājušā valsts prezidenta Leha Kačiņska brālis Jaroslavs Kačiņskis nolēmis lūgt ASV palīdzību Smoļenskas aviokatastrofas izmeklēšanā.

Šāds lūgums izteikts vēstulē, ko partijas "Likums un taisnīgums" līderis uzrakstījis ASV kongresmeņiem. Vēstuli adresātiem Savienoto Valstu apmeklējuma laikā nodos Kačiņska partijas biedri Anna Fotiga un Antoņijs Mačarevičs.

Kačiņska iniciatīva izraisījusi Polijas valdības pārstāvju sašutumu.

Kā kļuva zināms septembrī, vairāki tūkstoši Polijas iedzīvotāju parakstījuši lūgumu, lai tiktu veikta starptautiska Smoļenskas aviokatastrofas izmeklēšana.

10.aprīlī lidmašīnas avārijā pie Smoļenskas Krievijas rietumos gāja bojā Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, viņa dzīvesbiedre Marija un citas augstas amatpersonas. Polijas delegācija bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā. Pavisam katastrofā dzīvību zaudēja 96 cilvēki.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu