Somālijas pirāti atbrīvo britu pāri (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somālijas pirāti svētdien no gūsta atbrīvoja britu laulāto pāri Polu un Reičelu Čendlerus, kas nebrīvē pie jūras laupītājiem pavadījuši gadu, kopš idilliskajā Seišelu salu piekrastē tika nolaupīta viņu jahta.

Čendleri ieradās Adado pilsētā, netālu no robežas ar Etiopiju, pēc tam kad pirāti bija viņus nodevuši pašpasludinātās Himanas un Hības administrācijas varasiestādēm.

Pāris izskatījās noguris, tomēr laimīgs, tiklīdz viņi bija nokļuvuši drošībā vietējās administrācijas ēku kompleksā, viņi saņēma mobilos telefonus un varēja sazvanīties ar tuviniekiem.

Vienošanās par Čendleru atbrīvošanu tika panākta šonedēļ. Kaut arī amatpersonas nav oficiāli apstiprinājušas, ka ķīlnieki būtu izpirkti, vietējie vecajo pārstāvji zināja teikt, ka pāris atbrīvots apmaiņā pret naudu.

Tikko nonākusi vietējās administrācijas ēkā, Reičela Čendlere sacīja: "Nē, pret mums neizturējās labi." Viņa izskatījās novājējusi, tomēr ne sliktāk kā janvārī, kad viņu gūstā apmeklēja ziņu aģentūras AFP korespondents.

Šogad par britu pāra atbrīvošanu jau reiz tika samaksāti 400 000 dolāru (200 000 latu), tomēr ķīlnieku atbrīvošana toreiz izjuka. Čendleri tagad atbrīvoti, pēc tam kad saņemta vēl viena izpirkuma daļa - 320 000 dolāru, ziņu aģentūrai AFP apliecināja Adado vecajo pārstāvis.

Arī citi situācijas pazinēji zināja teikt, ka izpirkuma maksa kopumā teju sasniegusi miljonu dolāru.

Saskaņā ar Starptautiskās jūrniecības organizācijas datiem, mazāk kā mēneša laikā pirāti nolaupījuši gandrīz 100 pasažierus un kuģu apkalpes locekļus, un šobrīd laupītāju rokās atrodas vismaz 438 jūrnieki un 20 kuģi.

Mēneša sākumā pirāti paziņoja, ka par Dienvidkorejas tankkuģi saņēmuši rekordlielu izpirkumu - deviņus miljonus dolāru.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu