LNT aicina uz Latviju paraudzities bērna acīm (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paskatīsimies uz Latviju bērnu acīm - ar tādu aicinājumu LNT Ziņu dienests šodien izsludina bērnu zīmējumu konkursu, kam pērn bija neticami liela atsaucība. Latvijā bijuši arī grūtāki laiki, vēl deviņdesmitajos gados daudzi cīnījās par izdzīvošanu, stāvot apkaunojoši garās rindās pēc ikdienas precēm, kas turklāt bija pieejamas par taloniem. Tomēr daudziem, par spīti tam, ka viņu vecāki dzīvoja neziņā un bailēs par nākotni, bija skaista bērnība.

Raibi un krāsaini, zīmēti un līmēti - tādi bija pagājušajā gadā iesūtītie bērnu zīmējumi. Katrs sevi LNT ziņās bija iztēlojies citādi, taču atsaucība bija ļoti liela - kopā atsūtīt 720 zīmējumi. Visbiežāk zīmētie personāži bija rīta raidījuma "900 sekundes" vadītāji Kristīne un Ģirts, taču visus krietni pārspēja Laika ziņu moderators Māris Grigalis.

Tā kā zīmējumu bija tik daudz, izlēmām, ka galveno balvu - iespēju apskatīt LNT ziņu dienestu klātienē - saņems 80 bērni no dažādām Latvijas vietām. Vieni no pirmajiem to uzzināja Preiļu pamatskolas skolēni. Bērni iepazinās gan ar LNT ziņu dienesta telpām, gan to, kā tiek gatavotas un tiešraidē rādītas ziņas.

Pagājušā gada labākie un krāsainākie zīmējumi joprojām ir LNT gaitenī pie sienas. Taču tagad mēs gaidām jaunus. Tajos droši zīmējiet lietas, ar kurām jūs lepojaties, kas jūs iepriecina un kas Latviju padara par tik īpašu vietu pasaulē.

Kristīne Garklāva, LNT ziņu moderatore: "Pagājušajā nedēļā mēs ar Dainu bijām skolā, tur bērni teica, ka priecājas par dabu, ka Latvijā ir unikāli dzīvnieki, viņi stāstīja par Māra Štromberga uzvaru - tik daudz lietu, ar ko lepoties."

Daina Lipiniece, LNT Ziņu moderatore: "Deviņdesmitajos gados, kad mēs bijām bērni, bija grūti, vecāki stāvēja rindā pēc pārtikas, daudz kas bija par taloniem, bet mūsu bērnība bija jauka tik un tā. Tagad uz Latviju aicinām paraudzīties bērna acīm."

Zīmējumus LNT Zīmējumu konkursam gaidīsim līdz 15.novembrim. Jau decembra sākumā labāko darbu autori varēs ciemoties Latvijas Neatkarīgajā Televīzijā, iepazīties ar cilvēkiem, kas te strādā, un vērot, kā top raidījumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu