WHO samazina Ebolas vīrusa upuru skaitu aprēķinu kļūdas dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Pasaules veselības organizācija (WHO) pirmdien paziņoja, ka Ebolas vīrusa epidēmijā ir miruši 6002 cilvēki, nevis iepriekš minētie gandrīz 7000, un izskaidroja šo korekciju ar aprēķinu kļūdu Libērijā.

Saskaņā ar koriģētajiem datiem Ebolas vīruss ir prasījis 5987 cilvēku dzīvības vissmagāk skartajās trijās Rietumāfrikas valstīs Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē. Vēl 15 upuri miruši citās valstīs - Nigērijā, Mali un ASV.

WHO piektdien bija paziņojusi par 4181 mirušo Libērijā, bet pirmdien precizēja, ka šajā valstī mirušo skaits ir 3145. WHO piektdienas paziņojumā arī bija teikts, ka Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē kopā miruši 6928 cilvēki.

Pēc datu korekcijas WHO pirmdien paziņoja, ka Gvinejā līdz 28.novembrim inficējušies 2155 cilvēki, no kuriem 1312 miruši, Libērijā no 7635 inficētajiem miruši 3145, bet Sjerraleonē miruši 1530 no 7109 inficētajiem.

WHO pirmdien arī pavēstīja, ka ir panākts «ievērojams progress» Ebolas vīrusa izplatības samazināšanā, izolējot pacientus un droši apbedot mirušos.

Pirmais inficēšanās gadījums šajā epidēmijā tika konstatēts pērnā gada decembrī Gvinejā. Epidēmija, kas ir plašākā kopš 1976.gada, kad pirmo reizi vīruss tika konstatēts, vissmagāk skar Gvineju, Libēriju un Sjerraleoni.

Ebolas vīrusa izraisītās slimības simptomi ir drudzis, galvas, muskuļu un krūšu sāpes, kam seko vemšana un caureja, kuras var būt asiņainas. Tālākie simptomi ir asiņu izdalīšanās no visām ķermeņa atverēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu