Avots: EK spriedīs par vīzu prasīšanu ASV un Kanādas pilsoņiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisija (EK) spriedīs par iespēju likt ASV un Kanādas pilsoņiem pirms došanās uz Eiropas Savienību (ES) pieteikties vīzas saņemšanai, pavēstījis avots bloka institūcijās.

EK līdz 12.aprīlim ir jāizlemj, vai prasīt vīzas valstīm, kuras tās prasa vismaz vienai no ES dalībvalstīm.

«Par šo svarīgo jautājumu acīmredzami ir nepieciešamas politiskās debates un lēmums. Tomēr ir reāls risks, ka ES virzīsies pretī vīzām» gan ASV, gan Kanādas pilsoņiem, pavēstīja informācijas avots ES institūcijās.

Gaidāms, ka EK par šo jautājumu spriedīs nākamajā otrdienā.

Vašingtona un Otava prasa vīzas Bulgārijas un Rumānijas pilsoņiem. ASV tās prasa arī Horvātijas, Kipras un Polijas pilsoņiem.

Kanādas vīzu politika nebalstās uz savstarpīguma principu, norādījis valsts imigrācijas dienests.

Bulgārija un Rumānija neatbilst kritērijiem, kas ļautu to pilsoņiem bez vīzas ceļot uz Kanādu. Kritēriju vidū ir migrācijas jautājumi, ceļošanas dokumentu drošība, sabiedriskā drošība, robežkontrole un cilvēktiesības, skaidroja Kanādas imigrācijas dienests.

Savukārt ASV pārstāvniecība ES paudusi pārliecību, ka jebkuru EK priekšlikumu par vīzām noraidīs Eiropas Parlaments (EP) vai Eiropadome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu