Āderu noslēpumi (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Par āderēm dzirdēti daudz un dažādi nostāsti, pieredzes un pētījumi. Joprojām tas ir strīdīgs jautājums, taču nenoliedzami saistošs. Vai manā mājā ir āderes? Ja ir, ko man darīt? Un vai tas viss galu galā nav māņi un izdomājums?

Āderes nav nekāda mistika – tās pastāv pavisam reāli. Ģeologi varbūt teiktu, ka tās ir Zemes garozas mikrobloku struktūras, bet, vienkāršākiem vārdiem runājot, Zemes garozā ir paaugstinātas plaisainības zonas, un tās tad arī ir āderes. Maksimāli vienā punktā var krustoties līdz četrām āderēm. Āderu tīkli dažāda sastāva iežos nav un nevar būt regulāri, tos nevar izpētīt kā matemātisku formulu un pielietot citos līdzīgos gadījumos. Katrā jaunā vietā, citā pilsētas daļā un pat kaimiņmājas dārzā āderu izvietojums var atšķirties. Turklāt mūsdienās joprojām nav izgudrota universāla āderu meklēšanas ierīce. Ja gribas zināt, kā āderes izvietojušās tieši tavā īpašumā, jāmeklē rīkstnieks. Tas ir cilvēks, kas apguvis prasmi noteikt āderu atrašanās vietas un izstrādājis metodiku to attēlošanai uz plāna.

Mazliet no vēstures ·Pēc Ledus laikmeta, ledājiem kūstot, upes veidojušās vietās, kur Zemes garozā bija paaugstināta plaisainība. Tādējādi gar upēm āderu tīkls ir visblīvākais – daudzas upes, kas izveidojās vēsturiski, mūsdienās sen vairs nav, bet āderes gan palikušas turpat, kur bijušas. ·Rīgā Sarkandaugavas rajons atrodas uz piecām Sarkandaugavas vecupēm (tagad sen jau aizbērtām), tāpēc skaitās diezgan āderains. Pilsētai cauri plūst Daugava, bet paralēli tai ir vecupes, kas ar laiku aizaugušas un apraktas, bet pa virsu uzcelta pilsēta, jauni mikrorajoni. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka vietās, kur tuvumā nav ūdeņu, nav arī āderu – tās ir visur, jo āderu tīkls ir visaptverošs. Tikpat labi var gadīties, ka kādā vietā pie upes āderu ir ļoti maz – tās parasti ir vietas upes stāvkrastos.

Dažādi rīkstnieki, dažādas metodes

Rīkstnieka amats mūsdienās ir pietiekami neparasts, tādēļ par viņu veikumu vienmēr būs atšķirīgi viedokļi. Ja interesē un patīk – ieklausies rīkstnieka padomos! Ir rīkstnieki, kas staigā pa perimetru, fiksējot āderu zonas un pēc tam tās sazīmējot plānā, citi savukārt staigā krustu šķērsu. Atšķiras arī āderu noteikšanai izmantotie rīki – koka rīkstītes, metāla stieples L burta formā, dažādi svārsti. Katrs strādā pēc savām metodēm, taču nesaprašanās sākas brīdī, kad mājas saimnieki nolemj pārbaudīt rīkstnieka veikumu, pēc laika uzaicinot citu speciālistu. Ja uzrādīto āderu vietas sakrīt – labi, bet gadās un diezgan bieži, ka nesakrīt! Ko tad? Ne velti mēdz teikt, ka nav jēgas skriet pie vairākiem ārstiem, jo katrs var ieteikt citu ārstēšanas metodi. Tādēļ, pirms aicināt rīkstnieku vai vairākus, jāformulē sev pašam – ko es no tā visa sagaidu? Ja šķiet, ka rīkstnieks atnāks, pateiks, kā vajag, un tādējādi atrisināsies visas dzīves problēmas, var nākties arī vilties. Ieteikums būtu – saglabāt vēsu prātu!

Uguns un ūdens āderes

Dalījums – uguns un ūdens āderes – parasti ir zināms, un visbiežāk šādā kontekstā: ūdens āderes nav labas gulēšanai, savukārt par uguns āderēm teic – labi, ja to krustpunktā atrodas krāsns. Kādas atšķirības tad īsti ir šīm āderēm? Runājot zinātniskā valodā, ir apmēram tā: katrai āderei ir noteikta polaritāte. Tā atkarīga no tā, vai āderes plaisainība palielina vai samazina ūdens un gāzu caurlaidību. Ja āderes robežās ieži tiek stiepti, tad ādere ir paaugstinātas plaisainības un ūdens filtrācijas zona, tas ir, ūdens ādere. Ja savukārt ieži tiek spiesti, ūdens caurlaidība samazinās, ādere ir sausa un, iespējams, tādēļ tiek dēvēta par uguns āderi. Šķērsojot dažādas polaritātes āderes, indikators rīkstnieka rokās griežas uz pretējām pusēm. Zināms, ka ūdens āderu Latvijā salīdzinoši ir daudz, daudz vairāk.

Ilgstoši gulēt uz āderēm – kaitīgi

Nevar apgalvot, ka āderes viennozīmīgi ir sliktas. Āderes ir enerģijas un stresa avots. Kaitīgi ir uz āderēm gulēt, bet strādāšanai un sabiedriskām aktivitātēm āderes pat noder. Miegs domāts, lai cilvēks atpūstos un atjaunotos, taču gulēšana uz āderēm to neveicina. Ir zināms, ka vislabāk āderu iedarbību izjūt mazi bērni – ja zīdainis ir nemierīgs, naktīs neguļ un niķojas, ir vērts noskaidrot, vai bērna guļvietu nešķērso āderes vai to krustpunkts. Pieauguša cilvēka organisms vairs nav tik jutīgs, tāpēc var nereaģēt izteikti. Un tomēr – ja vieta gulēšanai ir spēcīgu āderu ietekmes zonā, ar laiku var rasties veselības problēmas – hronisks nogurums un stress, dažādas sāpes, darbaspēju pazemināšanās un citi simptomi. Raksturīgi, ka veselības problēmas reti kad saista ar āderēm uzreiz – daudz vairāk ir gadījumu, kad rīkstnieku aicina cilvēki, kas gadiem mocījušies ar visādām kaitēm, nespējot tās izārstēt, un āderu noteikšana mājās šķiet kā pēdējais iespējamais variants. Ilgstoši guļot āderainā vietā, organismam zūd spēja pretoties dažādām slimībām, var rasties hroniskas kaites.

Ko darīt, ja mājvieta vienās āderēs? · Pieņemsim, ka rīkstnieks konstatējis, ka brīvu (bez āderēm) vietu tavās mājās tikpat kā nav. Nekrīti panikā! Kaut kur cilvēkam arī jāguļ, tāpēc saglabā pozitīvu attieksmi pret dzīvi un vienkārši pārbīdi mēbeles! Gultu ieteicams pārbīdīt ik pa laikam, piemēram, reizi pusgadā. · Ja nelāgi jūties, pat nezinot, kur atrodas āderes jūsu mājās, pārvieto gultu – kaut arī trāpīsi uz citām āderēm, tas būs labāk nekā nekādas pārmaiņas. Āderes iedarbība ir vājš kairinājums. Lielākais ļaunums ir tās ilgstoša iedarbība. Starp citu, cilvēki, kas daudz ceļo un nakšņo dažādās vietās (kaut arī āderēm bagātīgās), kaitīgo ietekmi neizjūt. · Plānojot jaunu mājvietu, rīkstnieku vēlams aicināt laikus, kamēr vēl nav izdomāts, kur būs virtuve, kur guļamistaba. Diezgan traki ir ar iebūvētajām mēbelēm – ja viss jau salikts un pieskrūvēts savās vietās, būs problemātiski kaut ko mainīt.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu