Aiztur maluzvejniekus ar ievērojamu nēģu lomu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4. novembrī Dabas aizsardzības pārvaldes Slīteres nacionālā parka administrācijas darbinieki, veicot kontroli īpaši aizsargājamā dabas teritorijā Kuldīgas novadā – dabas parkā “Abavas senleja”, konstatēja nelikumīgu nēģu zveju Abavā, TVNET informēja Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Jakovļeva.

Sadarbībā ar Valsts policiju tika aizturēti divi vīrieši, kuriem tika konfiscēts ievērojams skaits – 227 nelikumīgi iegūtu nēģu. Par notikušo ierosināts kriminālprocess.

Slīteres nacionālā parka administrācijas darbiniekiem operatīvi sadarbojoties ar Valsts vides dienesta pārstāvjiem, konfiscētie nēģi veiksmīgi izlaisti Ventā.

Dabas aizsardzības pārvalde informē, ka par nelikumīgu nēģu ieguvi normatīvie akti paredz valstij kompensēt zaudējumus 25 LVL apmērā par vienu nēģi. Kopumā zaudējums valstij par 227 nelegāli iegūtajiem nēģiem ir 5675 LVL.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu