Austrālijā noorganizēts aviolainera un Tesla Model S dragreiss

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot sadarbības saikņu stiprināšanu ar Kalifornijā bāzēto autobūves kompāniju Tesla Motors, interesantas sacensības Austrālijā nesen sarīkoja kontinenta nacionālā avoisabiedriba Qantas - tā improvizētā dragreisa trasē uz diviem paralēliem skrejceļiem līdzās nostādīja laineri Boeing 737-800 un Tesla Model S P90D.

Qantas norāda, ka šis sarīkojums, no kura gan nevajag gaidīt nekādas graujošas, pasauli mainošas atziņas, vienkārši simbolizē draudzīgās attiecības starp aviokompāniju un Tesla Motors, kā arī apstiprina abu kompāniju tiekšanos pēc augstākas efektivitātes, optimālas energoresursu izmantošanas un aizvien jaunu inovāciju ieviešanas savā darbībā.

Lai vai kā, Avalonas lidostā uz dienvidrietumiem no Melburnas notikušajās dragreisa sacensībās spēkiem mēroties bija lemts pasažieru lidmašīnai Boeing 737-800 un spēcīgākajai Tesla Model S modifikācijai, kas apgādāta ar diviem elektromotoriem (503 ZS aizmugurē, 259 ZS priekšā) un 90 kW bateriju bloku.

Kā jau paredzams, sacensību pirmajā etapā pārliecinošā vadībā izvirzījās Tesla Model S, kas Ludicrous braukšanas režīmā 100 km/h spēj sasniegt 3 sekundēs. Skrējiena gaitā automobiļa pārsvars pakāpeniski samazinājās un brīdī, kad lidmašīna bija sasniegusi savu pacelšanās ātrumu (140 mezglus jeb 259 kilometrus stundā), Model S pārsvars jau bija pavisam niecīgs. Kad lidmašīnas riteņi atrāvās no zemes un tuvojās 3 kilometrus garā skrejceļa gals, bet Model S jau bija sasniedzis savu 250 km/h maksimālo ātrumu, auto nācās atzīt sakāvi.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu