Baumotāju par čečenu sponsoriem neatrod (36)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drošības policijai (DP), izskatot partijas "Visu Latvijai!" vicepriekšsēdētāja Imanta Parādnieka iesniegumu, nav izdevies noskaidrot, kurš izplatīja baumas par to, ka viņa partija it kā ņēmusi ziedojumus no čečeniem.

To aģentūrai BNS atzina Parādnieks. "Atbildē rakstīts, ka baumu izcelšanās avotus nav iespējams noskaidrot," viņš uzsvēra.

Parādniekam gan nav konkrēta viedokļa, kurš bija ieinteresēts izplatīt baumas. "Es tiešām neiedziļinos, un nav vērts domāt, kurš tur bija atbildīgs. Atbildīgi ir tie, kuri bija ieinteresēti, lai mēs koalīcijā nebūtu. To ieinteresēto ir gana daudz," viņš sacīja.

Partija VL nesaskata iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces ("Vienotība") vainu baumu izplatīšanā par partijas it kā saņemto finansējumu no čečeniem, aģentūrai LETA atzina VL līderis Raivis Dzintars.

 Dzintars norādīja, ka Mūrniece neesot bijusi pirmā, kas izplatījusi šīs baumas, jo iepriekš šāda informācija tikusi publicēta portālā "pietiek.com". Tādēļ viņš Mūrnieci neredzot kā vaininieci.

 Savukārt pret minēto portālu VL neplāno vērsties tiesā, jo "ar presi cīnīties ir bezjēdzīgi". "Mums nav vēlēšanās veltīt vairāk laika šīm muļķībām," piebilda Dzintars.

Politiķis gan nedomā, ka baumas bija par pamatu tam, ka partija netika iekļauta koalīcijā. "Es tā nedomāju, bija, protams, cerība, ka tās varētu kļūt par pamatu. Tajā brīdī, kad tika paziņots, ka mēs jau esam koalīcijā, tie, kas bija ieinteresēti, izdomāja citu soli un panāca ar citām metodēm, ka mēs neesam koalīcijā."

Jau ziņots, ka DP veiktajā pārbaudē nav apstiprinājusies publiski izskanējusī informācija, ka partiju "Visu Latvijai!" finansē čečenu uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu