Tiesnešu disciplinārkolēģija ierosina atcelt no amata Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Freimani

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tiesnešu disciplinārkolēģija šodien nolēma ierosināt atcelt no amata Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Ilzi Freimani, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iepriekš pret Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesēm Freimani un Solvitu Glaudāni tika ierosinātas disciplinārlietas saistībā ar bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica kukuļdošanas krimināllietu, liecināja aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), taujāts, vai pret abām tiesnesēm tika ierosinātas disciplinārlietas, apstiprināja šo informāciju.

Tieslietu ministrijas preses sekretāre aģentūrai LETA, neatklājot tiesneša vārdu, norādīja, ka šodien Tiesnešu disciplinārkolēģijas sēdē tika izskatīta tieslietu ministra ierosinātā disciplinārlieta pret pilsētas tiesas tiesnesi par tīšu Kriminālprocesa likuma 510.panta pirmās daļas un 513.panta pirmās un otrās daļas pārkāpumu.

Šajos pantos noteikta atbildība par tiesas aiziešanu apspriežu istabā taisīt spriedumu un tiesas apspriedes noslēpumu.

Tiesnešu disciplinārkolēģija, izskatot disciplinārlietu, nolēma ierosināt tiesnesi atcelt no amata. Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu tiesnesis septiņu dienu laikā no lēmuma saņemšanas dienas var pārsūdzēt Disciplinārtiesā.

Papildus minētajam Tiesnešu disciplinārkolēģija šodien nolēma neuzsākt izskatīt tieslietu ministra ierosinātās disciplinārlietas pret diviem pilsētas tiesas tiesnešiem sakarā ar to, ka minētie tiesneši neieradās uz sēdi slimības dēļ. Nākamā sēde plānota 18.decembrī.

Jau ziņots, ka Munkevica krimināllieta, kura tika nosūtīta atkārtotai izskatīšanas Jūrmalas pilsētas tiesai, tagad nodota Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesai, norādīja Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone.

Rīgas apgabaltiesa septembra beigās atcēla Jūrmalas pilsētas tiesas spriedumu Munkevica kukuļdošanas krimināllietā, kurā apsūdzēts arī bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs un kādreizējais pilsētas ātrās palīdzības valdes loceklis Normunds Pīrants. Kā toreiz norādīja valsts apsūdzības uzturētāja prokurore Velta Zaļūksne, tiesa lietu nevērtēja pēc būtības, bet gan skatīja jautājumu par konkrētu kriminālprocesa pārkāpumu, proti, tiesas apspriedes noteikuma pārkāpumu.

Sākot lietu skatīt apelācijas instancē, apsūdzēto Munkevica un Pīranta aizstāvji norādīja uz divu Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnešu pārkāpto tiesas apspriedes noslēpumu, gatavojot spriedumu. Tāpēc lietas izskatīšana tika atlikta, jo Rīgas apgabaltiesa vēlējās izprasīt no Jūrmalas pilsētas tiesas materiālus, lai noskaidrotu, vai tiesneses laikā no 15.janvāra līdz 23.janvārim bija pieņēmušas kādus nolēmumus citās lietās.

Iepriekš Tiesnešu disciplinārkolēģija nolēma ierosināt atcelt no amata Glaudāni, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Kā toreiz apstiprināja Jūrmalas pilsētas tiesas priekšsēdētāja Svetlana Beļajeva, viņa bija ierosinājusi disciplinārlietu pret Glaudāni, tomēr disciplinārkolēģijas lēmums viņai nav zināms. Tiesas priekšsēdētāja arī teica, ka ierosinātā disciplinārlieta nav saistīta ar Munkevica kukuļdošanas krimināllietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu