"Quattroporte" atjaunota (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Maserati Quattroporte" ir automobilis, kura dizainu zīmējuši "Pininfarina" mākslinieki, bet dzinēja un šasijas izstrādē savu pirkstu pielikuši "Ferrari" inženieri. Tagad tam veikta visaptveroša modernizācija.

"Maserati Quattroporte" tirdzniecībā nonāca pirms pieciem gadiem, un kopš tā laika saražoti aptuveni 15 tūkstoši šā modeļa automobiļu. Izmaiņu šo gadu laikā bijis pavisam nedaudz, tādēļ 2009.gada modelis sagatavots ar uzlabojumiem gan dizainā, gan tehnikas jomā.

Standarta "Quattroporte" aizvien tiks piedāvāts ar 4,2 litru 405 zirgspēku V8 dzinēju, taču piecmetrīgajam četru durvju limuzīnam turpmāk būs arī S versija, kurai paredzēts iebūvēt to pašu motoru, kas uzstādīts "GranTurismo S" - tas ir 4,7 litru V8 motors ar 440 zirgspēkiem. Lielā mērā to var saistīt ar aktivitātēm konkurentu rūpnīcās - "Aston Martin" drīzumā pabeigs modeļa "Rapide" izstrādi, savukārt "Porsche" nākamgad sāks izlaist "Panamera".

Gan standarta, gan S versijai paredzēts ZF markas sešu pakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Dizainā pamanāmākās izmaiņas skārušas priekšējo daļu - šeit ir cits bampers un radiatora režģis ar izteiksmīgām vertikālām plāksnītēm, kuras ļauj vilkt paralēles ar "GranTurismo S".

Priekšējos un aizmugurējos lukturos izmantotas LED tehnoloģijas, savukārt salonā uzmanība pievērsta ergonomijas uzlabošanai un interjera atsvaidzināšanai. Tāpat 2009. modeļu gada "Quattroporte" ir uzstādīta jaunā "Maserati" multimediju sistēma.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu