"Narcisa" laika plīvuri RFW

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu modes nams "Narciss" RFW pirmajā skatē prezentēja savu jauno pavasara/vasaras 2011 kolekciju "Laika plīvuri".

Kā uzsver modes nama "Narciss" īpašniece un galvenā māksliniece Alise Trautmane, šī kolekcija tapusi, iedvesmojoties no dabas. Mākslinieci iedvesmojuši dažādi kukaiņi, gliemežvāki, lapas un augi, kas iekusuši dzintara gabaliņos. Šo visu, ko ikkatrs spēj redzēt sev apkārt, modes cienītāji varēja novērtēt, skatot jauno "Narcisa" kolekciju Rīgas modes nedēļā.

"Es centos atklāt pagātnes estētiku, kas savijas kopā ar mūsdienu tehnoloģiju.

Piemēram, ar akmeņiem mazgāta zīda kleitas maigi zilās un pelēkbrūnās krāsās kopā ar vieglu šifonu un īpaši mīkstajiem sarža apģērbiem pārvēršas laika kapsulās

," savu kolekcijas ideju cenšas uzburt modes māksliniece.

Kolekcijas apģērbos visspilgtāk dominē maigums - gan apģērbu krāsu toņos, gan izvēlētajā audumā, kura kritums tā vien mudina pasapņot... To visu lieliski kompensē aksesuāri, kuros arī jūtams dabas pieskāriens - jostas un rotaslietas ar dabiskajiem akmeņiem un gliemežvākiem.

Foto: Felicija/TVNET

Par modes namu "Narciss"

Latvijā 2009.gadā dibinātais pret-a-porter sieviešu apģērbu un aksesuāru modes nams "Narciss" sevi jau pierādījis, piedaloties prestižos modes šovos un starptautiskos modes tirgos Krievijā, Francijā un citās valstīs. "Narcisa" kolekciju tērpus iespējams iegādāties veikalos Latvijā un Krievijā, Beļģijā un drīz arī internetveikalā www.notjustalabel.com.

Modes nams "Narciss" nosaukumu guvis no grieķu mīta par daiļo Narcisu, kurš iemīlējās savā atspulgā strauta ūdenī.

"To vajadzētu vairāk mācīties mūsdienu sievietēm: mīlēt pašām sevi, būt pašpārliecinātākām, priecāties par savu atspulgu spogulī un apkārtējo acīs," savu ideju skaidro modes nama "Narciss" īpašniece Alise Trautmane.

Modes nama īpašniece un galvenā māksliniece Alise Trautmane izglītību modes dizaina jomā ir papildinājusi Central St. Martin Mākslas un dizaina koledžā Londonā, kā arī Eiropas Dizaina institūtā Milānā.

Plašāk: www.narciss.lv

Foto: Felicija/TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu