Godmanis avārijā guvis deniņu kaula plīsumu (1064)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/BNA

Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) šopēcpusdien avārijā Rīgas centrā guvis galvas traumu - deniņu kaula plīsumu, šodien žurnālistiem atzina Rīgas 1. slimnīcas direktors Andrejs Pavārs. Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics pastāstīja, ka tā nav dzīvībai bīstama trauma. Tās izārstēšana var prasīt 7-10 dienas ilgu gultas režīmu un atbilstošu medikamentu lietošanu.

Godmanis pēc avārijas nogādāts Rīgas 1. slimnīcā, kur viņam tiek sniegta medicīniskā palīdzība.

Pēc mediķa teiktā, visticamāk, premjers avārijā guvis arī smadzeņu satricinājumu. Godmaņa ārstēšanās nebūšot "dažu dienu jautājums", bet ilgāka, prognozē 1. slimnīcas speciālisti.

Pēc Katastrofu medicīnas centra direktora Mārtiņa Šica teiktā, deniņu kaula plīsums rodas atsišanās rezultātā un nav atkarīgs no tā, vai pasažieris ir bijis piesprādzējies vai nē, jo atsisties var gan pret priekšējā krēsla atzveltni, gan pret durvīm vai durvju rokturi.

Situācija varētu izvērsties pavisam citādāka, ja trauma būtu deniņu rajonā vai arī tas būtu bijis deniņu kaula lūzums. Šāda veida traumas varētu izraisīt papildu sarežģījumus, jo ir dzīvībai bīstamas.

Foto: Edijs Pālens/<a href=BNA"/>

Pie Godmaņa slimnīcā atrodas ne tikai viņa miesassargi, bet arī premjera biroja darbinieki, kuri pastāstīja, ka no avārijas vietas slimnīcā viņu nogādājuši apsardzes dienesta darbinieki.

Premjera dienesta automašīna "Audi A8" Rīgas centrā, Brīvības un Kalpaka bulvāra krustojumā, ap plkst. 15 saskrējās ar pasažieru pārvadātāju kompānijai "CATA" piederošo mikroautobusu "Mercedes Benz", kas kursēja maršrutā Nr. 6255 Sigulda-Rīga.

Foto: Edijs Pālens/<a href=BNA"/>

Avarējušā mikroautobusa šoferis aģentūrai LETA pastāstīja, ka negadījumā cietusi arī kāda viņa vadītā spēkrata pasažiere. Par viņas veselības stāvokli ziņu pagaidām nav. Arī viņa nogādāta slimnīcā.

Mikroautobuss braucis pa Brīvības bulvāri virzienā uz Brīvības pieminekli, bet premjera auto pa Kalpaka bulvāri devies virzienā uz K.Valdemāra ielu. Godmaņa galamērķis bija Rīgas pils, kur viņam bija paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru.

Foto: Edijs Pālens/<a href=BNA"/>

Mikroautobusa šoferis aģentūrai LETA teica, ka nav dzirdējis sirēnas vai redzējis iedegtas bākugunis, tādēļ pie zaļā luksofora signāla droši šķērsojis krustojumu, un tad notika "neizbēgama sadursme". Mikroautobuss ietriecās premjera spēkrata sānos.

Pēc mikroautobusa vadītāja teiktā, sadursmes brīdī viņa vadītā mikroautobusa ātrums bijis atļautā robežās - ap 50 kilometriem stundā.

Foto: Edijs Pālens/<a href=BNA"/>

Godmaņa automašīnai bojāts labais aizmugurējais spārns un durvis, kā arī salauzta pusass. Savukārt mikroautobusam sadragāta priekšpuse. Mikroautobusam nostrādājuši gaisa spilveni.

Premjera automašīnā brauca četri cilvēki - bez valdības vadītāja arī viņa biroja vadītājs, šoferis un miesassargs.

Policijai par notikušo paziņoja mediķi.

Negadījuma dēļ šodien atcelta Godmaņa un Zatlera tikšanās.

Foto: Edijs Pālens/<a href=BNA"/>

Foto: Edijs Pālens/<a href=BNA"/>

Komentāri (1064)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu