Kailas ukraiņu aktīvistes apstādina satiksmi Cīrihē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kailas Ukrainas sieviešu kustības "Femen" aktīvistes ceturtdien Cīrihē sarīkojušas protesta akciju, aptuveni uz stundas ceturksni apstādinot satiksmes plūsmu.

Akcijā piedalījās četras celofānā ietinušās kailas sievietes, pie kuru ķermeņiem bija piestiprinātas zīmītes ar uzrakstu: "5,99 dolāri, ražots Ukrainā".

Protesta akcija notika Cīrihes rajonā, kur strādā prostitūtas.

Demonstrācijas dalībnieces izkliedza saukli: "Sievietes nav prece".

"Mēs cenšamies šokēt cilvēkus, lai atklātu tiem realitāti," skaidroja viena no protestētājām. "Mēs neesam pret prostitūtām, bet gan pret suteneriem, kas viņas izmanto."

Aktīvistes Šveicē ieradās oktobra beigās savas Eiropas turnejas ietvaros. Iepriekš viņas sarīkojušas protestu arī pie bijušā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Dominika Štrausa-Kāna dzīvesvietas Parīzē.

Kādreizējais SVF vadītājs vairākkārt ticis apsūdzēts izvarošanas mēģinājumā.

Organizācijā "Femen" Ukrainā iesaistījušās aptuveni 300 aktīvistes, un pašlaik tā cenšas iemantot atpazīstamību arī ārpus savas valsts robežām

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu