Polijas prezidenta lidmašīna avarēja skandalēšanās dēļ? (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas mediji atklājuši, kurš vainojams prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas avārijā. Tas esot bijis gaisa spēku ģenerālis Andžejs Blasiks, kurš avārijas brīdī atradies lainera pilotu kabīnē un, domājams, skandalējis, ziņo newsru.com.

Polijas mediji to secinājuši pēc tam, kad savā rīcībā ieguvuši avārijas izmeklēšanas materiālus. Avarējušās lidmašīnas pilota atraitne medijiem atklājusi sava vīra iepriekš teikto, ka ģenerālim Blasikam bijis ārkārtīgi smags raksturs, viņš necietis nekādus iebildumus un ar padotajiem komunicējis tikai pavēlošā tonī.

Vēl citi zinātāji medijiem atklāja, ka Blasiks bieži valdības lidmašīnas lidojumu laikā skandalēja ar pilotiem un dažkārt viņiem pat pieprasīja atstāt savu vietu un pie lidmašīnas stūres sēdies pats. Šādās reizēs viņš pilotiem uzsvēra sava amata pilnvaras un pieprasījis pakļauties.

Poļu laikraksts "Wprost" šodien gatavojas publiskot vērienīgu pētījumu par avārijas apstākļiem. Tajā apkopotas bojāgājušo tuvinieku un ekspertu versijas par notikušo, kā arī daļa izmeklēšanas materiālu, ko laikrakstam izdevies iegūt.

Eksperti izvirzījuši versiju, ka, ņemot vērā visu informāciju, kas pieejama par Blasika līdzšinējo uzvedību un komunikācijas veidu ar pilotiem, var spriest, ka ģenerāļa atrašanās kabīnē avārijas brīdī pilotiem varēja radīt nopietnu stresu un stimulēt kļūdainu lēmumu pieņemšanu.

Jau ziņots, ka prezidenta Leha Kačinska lidmašīnas avārijas brīdī pilotu kabīnē atradās ģenerālis Blasiks un ierēdnis Mariušs Kazans. Smoļenskā notikusī lidmašīnas avārija tiek uzskatīta par vienu no lielākajām katastrofām Polijas vēsturē. Avārijā dzīvību zaudēja ne vien prezidents Lehs Kačiņskis, bet arī desmitiem Polijas inteliģences pārstāvju un virkne augstāko valsts amatpersonu. Polijas delegācija 96 cilvēku sastāvā liktenīgajā lidojumā devās, lai Krievijā piedalītos piemiņas pasākumā Katiņā.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu